Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Micheľ oslavoval 50.-tku s Mourinhom
Zdielať na

Micheľ oslavoval 50.-tku s Mourinhom

50. duel v Lige majstrov slovenského arbitra

V stredajších dueloch 2. kola hlavnej fázy nového ročníka futbalovej Ligy majstrov 2008/2009 padlo v ôsmich zápasoch A, B, C a D-skupiny spolu 22 gólov. Viac sa darilo domácim tímom, ktoré vyhrali štyrikrát, len dva razy sa tešili hostia pri skóre 13:9.Stopér Martin Škrtel odohral celé stretnutie a tešil sa z gólov Kuyta a Robbieho Keana v prvom dejstve a Gerrarda po zmene strán. Ani "kozmetická" úprava výsledku Koevermansom už nemohla zmeniť nič na tom, že "The Reds" majú po dvoch kolách plný bodový zisk. Rovnako šesť bodov v tejto skupine, navyše o gól lepšie skóre, má Atlético Madrid. Aktuálny líder "déčka" zvíťazil v domácom prostredí nad Olympique Marseille 2:1, keď všetky góly padli už v prvom polčase.

Slovenský arbiter Ľuboš Micheľ má za sebou jubilejný 50. duel v Lige majstrov. Štyridsaťročný rodák zo Stropkova pískal spolu s asistentmi Martinom Balkom a Romanom Csabayom na San Sire zápas B-skupiny Inter Miláno - Werder Brémy (1:1). Šampión z Apeninského polostrova viedol gólom Brazílčana Maicona v 14. min, bundesligista uhral napokon prekvapujúcu remízu zásluhou úspešného zásahu Peruánca Claudia Pizarra v 62. min. Milánsky Inter napriek deľbe bodov zostal na čele tabuľky, ale o líderské postavenie sa musí deliť s Anorthosisom Famagusta. Cyperský majster si totiž po bezgólovej remíze v ouvertúre v Brémach dokázal na vlastnom trávniku poradiť v stredu s Panathinaikosom Atény 3:1.

Šancu nastúpiť po prvý raz v A-tíme anglického veľkoklubu FC Chelsea, a to hneď v najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaži, mal ešte len 18-ročný Miroslav Stoch. Odchovanca nitrianskeho futbalu zaradil tréner "The Blues" Luiz Felipe Scolari do užšej osemnásťčlennej zápasovej nominácie na stredajší duel A-skupiny v Kluži. Talentovaný slovenský stredopoliar a mládežnícky reprezentant však presedel zápas na lavičke náhradníkov. Jeho spoluhráčom sa proti domácemu tímu CFR nepodarilo skórovať a keďže rovnako "pochodili" aj futbalisti rumunského majstra, zrodila sa bezgólová remíza. Tá obidva tímy udržala na prvých dvoch miestach tabuľky, lepšie skóre má FC Chelsea. V druhom stretnutí "áčka" dokázal taliansky vicemajster AS Rím otočiť v druhom polčase nepriaznivý stav v Bordeaux a nad domácim klubom Girondins zvíťazil 3:1. Najväčšou mierou sa o triumf klubu z "večného mesta" postaral striedajúci Brazílčan Julio Baptista, ktorý strelil dva góly.

Tretím tímom (štvrtým celkovo, ešte v H-skupine Real Madrid), ktorý sa v stredajšom dueli predstavil a má po jeho odohraní a dvoch kolách plný počet 6 bodov, je FC Barcelona. Futbalisti katalánskeho veľkoklubu to však nemali v Donecku proti Šachťoru vôbec jednoduché. Ukrajinci totiž viedli až do 87. minúty, potom však zaúradoval striedajúci argentínsky supertalent Lionel Messi a dvoma úspešnými zásahmi prispel k víťazstvu "Barcy" 2:1. V druhom stretnutí tejto C-skupiny zvíťazil Sporting Lisabon nad FC Bazilej 2:0.