Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Radolský presviedča žilinčanov o úspechu v Sofii aj rovnicou
Zdielať na

Radolský presviedča žilinčanov o úspechu v Sofii aj rovnicou

Rovnica je formulovaná jasne - musíme dať aspoň jeden gól a zároveň ho nesmieme dostať

"Musíme hrať tak, aby sme zabojovali o jeho príklon na našu stranu. Hráčom som zdôrazňoval, že mužstvo, ktoré chce zvíťaziť, je vždy nebezpečným súperom. Futbalisti presvedčení o svojom úspechu predstavujú pre súpera hrozbu. Taký je náš slogan a dúfam, že sa hráčom uložil do hláv," stručne a úderne vystihol podstatu pri stredajšom bratislavskom odlete výpravy spod Dubňa na Balkán 57-ročný trnavský rodák Dušan Radolský a dodal: "Rovnica je formulovaná jasne. Musíme dať aspoň jeden gól a zároveň ho nesmieme dostať. Nemá zmysel ďalej špekulovať o rôznych variantoch - na ihrisku sa to všetko ukáže." Úvodný hvizd na Štadióne Georgiho Asparuchova zaznie o 18.30 h SELČ.

Žilina si v prvom stretnutí 18. septembra na vlastnom trávniku nevytvorila optimálnu situáciu pred druhou časťou súboja o postup do skupinovej fázy kontinentálnej klubovej súťaže číslo 2: remizovala so Sofijčanmi 1:1. Vtedy ju ešte viedol český kouč Pavel Vrba. "Z každého zápasu sa dá zobrať ponaučenie. Pozrel som si ten duel ešte raz na videu a videl som aj stretnutie Levski proti Litexu Loveč. Určitý prehľad teda, samozrejme, mám. Treba sa opierať aj o to, že moji zverenci disponujú nedávnou priamou skúsenosťou s týmto súperom," pripomenul D. Radolský, ktorý pred príchodom na lavičku "šošonov" naposledy viedol poľský Ruch Chorzów.

"Zeleno-žltí" síce nebudú mať k dispozícii špílmachra Róberta Ježa pre jeho červenú kartu z prvého zápasu, ale hrať napokon môže a asi aj bude Admir Vladavič, ktorý v prvom dueli otváral skóre z pokutového kopu. Pôvodne ohlasovaná suspendácia z dôvodu žltých kariet napokon nehrozí a zdá sa, že pominula aj drobná viróza. "Dva dni som bol trošku chorý. Pobolievalo ma hrdlo a cítil som sa zoslabnuto, ale infúzie mi pomohli." Legionár z Bosny a Hercegoviny netajil odhodlanie pobiť sa o postup: "Keby sme neverili tomu, že sa dá dosiahnuť, ani tam nemusíme cestovať." K bielemu bodu by Vladavič nerád prípadne pribiehal neskôr ako počas riadneho hracieho času či predĺženia: "Lepšie by bolo uspieť bez rozstrelu, hoci len najtesnejšie 1:0. Pripraviť sa však musíme na všetky alternatívy."