Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Derby v Barcelone poznačené výtržnosťami
Zdielať na

Derby v Barcelone poznačené výtržnosťami

5.kolo španielskej Primera División

Derby však bolo poznačené výtržnosťami fanúšikov. Hlavný rozhodca Luis Medina Cantalejo musel dokonca v 69. min na 10 minút prerušiť hru, aby sa napokon radoval slávnejší FC. O víťazstve 2:1 zverencov trénera Pepa Guardiolu nad domácim Espanyolom rozhodol až v nadstavenom čase z diskutabilného pokutového kopu po faule na Eto´oa argentínčan Messi.

"Blaugranas" sa zásluhou zisku troch bodov zaradili v priebežnej tabuľke po 5.kole na 3. pozíciu za FC Villarreal a Real Madrid.

Espanyol sa bude sťažovať na okolnosti derby s Barcou
Španielsky prvoligový futbalový klub Espanyol Barcelona predznamenal, že sa bude sťažovať na nešportové správanie hráčov FC Barcelona počas sobotňajšieho hektického mestského derby. Favorizovaná "Barca" prehrávala 0:1, ale v druhom polčase mala presilovku po vylúčení Andersona Luiza de Carvalha "Neneho" a v nadstavenom čase strelil jej víťazný gól Lionel Messi z pokutového kopu.
"Budeme informovať národnú komisiu proti násiliu," uviedol hovorca Espanyolu Xavi Andreu. Konkrétne by malo ísť o oslavy futbalistov FC, najmä Messiho, ale aj Samuela Eto´oa a Thierryho Henryho pred radikálnou skupinou fanúšikov známou pod názvom Boixos Nois.
Podľa predstaviteľov zdolaného tímu išlo o podnecovanie k výtržnostiam v závere zápasu, ktorý bol v 69. min na 10 minút prerušený pre incidenty na tribúnach. Po stretnutí polícia zatkla 5 fanúšikov FC Barcelona. Národná komisia proti násiliu spadá pod Radu pre šport, jednu zo zložiek organizačnej štruktúry ministerstva školstva.