Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladí Slováci proti Malte s tesným víťazstvom
Zdielať na
Futbal

Mladí Slováci proti Malte s tesným víťazstvom

Zdroj: SITA/Martin Havran

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov zvíťazili aj vo štvrtkovom odvetnom medzištátnom priateľskom stretnutí na trávniku Národného tréningového centra SFZ v Senci nad rovesníkmi z Malty 1:0 (0:0). Zverenci trénera Bohumila Andrejka (na fotografii) rozhodli o zaslúženom triumfe až v druhom polčase. V 73. min zahral rohový kop legionár z českého Liberca Ján Vlasko a Lukáš Zelenický z FC Nitra hlavičkoval loptu do siete. Prvý prípravný duel týchto dvoch súperov sa v utorok skončil pri Slnečných jazerách vysokým víťazstvom domácich 5:1. Pre slovenskú "devätnástku" boli zápasy s Maltou generálkou pred turnajom I. fázy kvalifikácie ME 2009, ktorú tím SR "19" odohrá v októbri.

Slovensko "19" - Malta "19" 1:0 (0:0)

Gól: 73. Zelenický, rozhodoval: Trutz, 50 divákov
Zostava SR "19": Rondoš - Bizub, Cs. Kovács (58. M. Kopča), T. Košút, Jančovič - M. Nagy (80. Čonka), Vlasko, Hovančík (46. F. Kiss), E. Ľupták (46. Zelenický) - Husaník, Laksík

Bohumil Andrejko (tréner SR "19"): "Dnes som nemohol rátať so zranenými Valentom a Poleťom. Malťania sa aj na základe výsledku prvého vzájomného zápasu stiahli viac dozadu a zamerali sa na dôkladnú defenzívu. Hostia boli dôrazní v osobných súbojoch, naša kombinácia však nebola dostatočne presná a rýchla ako v utorok. Ťažšie sme sa presadzovali, aj keď o prevahe v poli a našom zaslúženom víťazstve nemôžu byť žiadne pochybnosti. Okrem streleného gólu Vlasko trafil žrď a Laksík spálil dve tutovky. Myslím si, že so slabším súperom to bola dobrá a užitočná konfrontácia, najmä po psychickej stránke. Preverili sme si predovšetkým útočnú fázu. Chybičky sa vyskytli v defenzíve, na blížiacom sa kvalifikačnom turnaji si na to musíme dať pozor."

Zdielať na