Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Prešove možno "anglický" štadión za 700 mil. Sk
Zdielať na

V Prešove možno "anglický" štadión za 700 mil. Sk

Zdroj: SITA

1. FC Tatran Prešov má model nového štadióna

Od zámerov k realite však často býva dosť ďaleko. A to bude zrejme aj v prípade vybudovania nového futbalového štadióna v metropole Šariša. Snaha funkcionárov stavať niečo nové však stále stroskotáva.

"Cieľom pozvania novinárov na predstavenie makety futbalového štadióna s priľahlými budovami je informovanie verejnosti o našom dlhodobom zámere prestavby, prípadne rekonštrukcie štadióna a jeho blízkeho okolia," informoval na stredajšej tlačovej besede v priestoroch VIP na futbalovom štadióne predseda predstavenstva 1. FC Tatran Prešov a.s. Miroslav Remeta a pokračoval: "Chceme zistiť záujem športovej i laickej verejnosti, vedenia mesta, poslancov mestského zastupiteľstva a vyvolať diskusiu na túto tému. Od toho sa bude rozvíjať potom rozsah realizácie štúdie. Financie na nevyhnutnú rekonštrukciu, ktorá sa pravdepodobne uskutoční na budúci rok, máme. Aj na celkovú prestavbu, tak ako ju znázorňuje maketa."

Jej tvorca, architekt Ľubomír Sakala poznamenal, že by v Prešove mohol vyrásť "anglický" štadión s kapacitou pre 12 000 divákov, s najmodernejšími technológiami, vyhrievaným umelým trávnikom, so športovo-zábavno-spoločenským centrom, ubytovacími kapacitami, parkovacím domom, s prvkami nevyhnutnej bezpečnosti pre aktérov a návštevníkov. Ak k realizácii zámerov dôjde, malo by to stáť približne 700 miliónov Sk (23 235 743 €). Podľa Ľ. Sakalu by mohol byť štadión hotový do dvoch rokov. Predpokladom je samozrejme dohoda predstaviteľov klubu so zástupcami mesta.