Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rák pod Zoborom, Artmedia aj bez Pospěcha
Zdielať na

Rák pod Zoborom, Artmedia aj bez Pospěcha

Zdroj: SITA

Róbert Rák podpísal s FC Nitra trojročný kontrakt

Tridsaťročný útočník obliekal od leta 2007 dres bieloruského Dinama Minsk, no najmä v tomto roku sa nedokázal výraznejšie presadiť do základnej zostavy. Mužstvu trénera Pavla Maluru, ktoré sa po deviatich kolách Corgoň ligy 2008/09 nachádza na 9. mieste tabuľky so ziskom 10 bodov za tri víťazstvá, jednu remízu a päť prehier, sa kanonier Rákových kvalít určite zíde. "V utorok majú chlapci voľno, od stredy by sa mal Robo zapojiť do tréningového procesu. Spokojnosť s jeho prestupom bude vtedy, ak preukáže také výkony, ako v období, keď odchádzal z Nitry. Určite je však jeho príchod pozitívnym signálom smerom ku hráčskej kabíne aj nitrianskej verejnosti," povedal pre agentúru SITA generálny manažér klubu spod Zobora Jozef Petráni.
Róbert Rák sa narodil 15. januára 1978 v Rimavskej Sobote. V drese gemerského mužstva sa prvýkrát objavil v najvyššej futbalovej súťaži, a to v sezóne 1996/97. Potom pôsobil v maďarskom Diósgyöre a vojenčil v Dukle Banská Bystrica. Vrátil sa do Rimavskej Soboty, odkiaľ prestúpil do Ružomberka. Na všetkých pôsobiskách nastupoval na poste krajného stredopoliara. Pred jarnou časťou sezóny 2003/04 odišiel do Nitry, kde tréner Ivan Galád objavil Rákov mimoriadny strelecký talent. Rýchleho hráča postavil do útoku a odštartoval tak Rákovu streleckú erupciu. Najprv vystrieľal 23 gólmi Nitre postup do najvyššej súťaže. V sezóne 2005/06 dosiahol 21 úspešných zásahov a spolu s útočníkom MFK Ružomberok Erikom Jendrišekom sa stal najlepším kanonierom Corgoň ligy. V lete minulého roka putoval Rák z Liptova do Dinama Minsk, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt.

Artmedia možno príde o ďalšieho hráča, Brno chce Pospěcha
Potápajúca sa majstrovská futbalová loď Artmedie Petržalka možno príde o ďalšieho veľmi dôležitého člena posádky. Záujem o útočníka Zbyňka Pospěcha, ktorý bol predovšetkým v tohtosezónnych predkolách Ligy majstrov pevnou súčasťou ofenzívy "bielo-čiernych", prejavil záujem český prvoligový klub 1. FC Brno. "O tomto ich interese sme hovorili už dávnejšie. Súčasný kouč Brna Petr Uličný Zbyňka pozná, trénoval ho v Opave. V Česku je prestupový termín do konca septembra, dovtedy sa môže stať všeličo. Zbyněk je však momentálne stále s naším mužstvom, trénuje a rovnako ako všetci ostatní sa pripravuje na ďalšie zápasy," povedal pre agentúru SITA generálny manažér Petržalčanov Petr Kašpar.
Brno sa po siedmich kolách Gambrinus ligy 2008/09 nachádza na 6. mieste tabuľky so ziskom 11 bodov za 3 víťazstvá, 2 remízy a 2 prehry. Kormidelník Petr Uličný, ktorého cieľom je priviesť moravský tím do pohárovej Európy, sa však sťažuje na príliš úzky káder a navyše v poslednom dueli s Olomoucom sa zranil útočník Tomáš Došek.