Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Artmedia nestačila na Dubnicu, Ruža pichla Nitru
Zdielať na

Artmedia nestačila na Dubnicu, Ruža pichla Nitru

Dubnica-Artmedia 2:1, Ružomberok-Nitra 3:0

NEDEĽA:

MFK Dubnica - Artmedia Petržalka 2:1 (1:0)
Góly: 37. Porázik, 71. Seye - 78. Oravec, ŽK: 34. Držík, 44. Zimen, 61. R. Zajac, 84. M. Kuzma, 88. Obert - 11. Dosoudil, 20. Mráz, 61. Pospěch, 90+. Guédé, rozhodovali: Šipoš - Kubačka, Vindiš, 1950 divákov
Zostavy:
Dubnica: R. Zajac - I. Obert, Jánošík, Nosek, Zimen (89. Zapalač) - Držík - T. Zápotoka (61. Kiška), Seye, J. Zápotoka (84. Grendel) - M. Kuzma, Porázik
Artmedia: Kamenár - P. Hašek, Dosoudil, Pavol Farkaš, Mráz - J. Kozák ml., Guédé, Pedro Anderson (45. Piroska), Fodrek - Pospěch (73. Oravec), Cléber Nascimento (64. P. Ďurica)
Domáci mali v prvom polčase výraznú prevahu. Herne zatvorili hostí na ich polovici a diváci videli jednu peknú akciu za druhou. Postupne strieľali Seye, Kuzma a v 16. min pohrozil vážne Porázik. Trafil len do Kamenára a Kuzmovu odrazenú loptu odvrátili obrancovia na roh. V 21. min vyslal do pokutového kopu Artmedie ďalekonosnú strelu J. Zápotoka, potom Nosekovi zmaril skórovanie Pavol Farkaš. V 28. min netrafil takmer prázdnu bránku Kuzma, prihrával mu J. Zápotoka a tento dubnický ľavý záložník bol aj na začiatku akcie, z ktorej dal domáci kapitán Porázik v 37. min vedúci gól. Gólom do šatne mohol prispieť Seye, vyloženú šancu ľavačkou však spálil. V druhej polovici hry sa predstavila Artmedia v úplne inom svetle. jej hráčom pomohol hlavne príchod Pirosku, ktorý dokázal rozprúdiť hru. V 54. min sa predviedol pekným priamym kopom, trafil však len pravú bočnú sieť Zajacovej brány. O šesť minút neskôr sa blysol Zajac skvelým zákrokom, keď zlikvidoval šancu Pospěchovi. Hosťom sa vyrovnať nepodarilo, naopak domáci pridali zásluhou Seyeho druhý gól. Trénerovi Hippovi vyšlo striedanie. V 74. min poslal na trávnik Oravca a už o päť minút ho domáci obrancovia neustrážili a skúsený útočník strelil kontaktný gól hostí. Hráči MFK dokázali v poslednej štvrťhodine udržať hru pod kontrolou a zaslúžene získali tri body.

Peter Gergely (tréner Dubnice): "Počítali sme s nahusteným programom Petržalky. Snaha diktovať tempo a dostať súpera pod tlak nám vyšla od začiatku. Ak by sme premenili šance, mohlo byť rozhodnuté už po úvodných dvadsiatich minútach. Petržalka má stále jedno z najlepších mužstiev na Slovensku, čo dokázala v druhom polčase. Naši futbalisti podľahli vlastnému tempu. Mladí hráči nie sú ešte pripravení absolvovať celý duel v takom veľkom nasadení. Záver sme zvládli excelentne a zaslúžene sme vyhrali."
Michal Hipp (tréner Artmedie): "V dnešnom zápase sa na našej strane prejavila krátka príprava. Chceli sme bodovať, ale narazili sme na konsolidované mužstvo. MFK podáva dobré výkony a hlavne boduje. Po rozpačitom začiatku, keď sa zdalo, že sa vrátime do zápasu, nevyšla šanca Pospěcha vďaka zákroku Zajaca. Potom sme opäť siahali po vyrovnaní, ale domáci zo štandardky zvýšili na 2:0. Oravec dal kontaktný gól a div sa svetu sme začali hrať to, čo sme od začiatku chceli. Zobrať víťazstvo domácim sa nám však už nepodarilo."

MFK Ružomberok - FC Nitra 3:0 (2:0)
Góly: 11. Zošák (z 11 m), 33. Mašek, 59. Zošák, ŽK: 40. J. Maslo, 45.+ Božok - 10. Kolár, 45.+ Kopačka, rozhodovali: Kružliak - Sluk, Petríček, 2378 divákov
Zostavy:
Ružomberok: Ľ. Hajdúch - Palát, J. Maslo, Peter Majerník, Jurč - Zošák (69. Hodúr), P. Maslo (86. Sivčevič), Kucka, Božok - M. Bakoš, Mašek (77. Lačný)
Nitra: Hroššo - M. Farkaš, Martin Tóth, Štajer, Ďatko - Kopačka, Gruber (87. Polodna) - Racko (69. Broschinský), Kolár (61. Jakubjak) - Barčík - Liluašvili
Po vlažnom úvode priniesla oživenie 8. min a v nej Bakošova strela po centri z prvej, ktorej však chýbala väčšia presnosť. Krátko na to bol tento ružomberský útočník opäť v akcii. Jeho prienik vo veľkom vápne hostí zastavil Kolár faulom a hlavný rozhodca Kružliak ukázal na biely bod. Zošák pokutový kop bezpečne premenil - 1:0. Kolár bol blízko smolnej situácie aj v 19. min, keď nevydareným odkopom takmer prekonal brankára svojho tímu Hrošša. Nitriansky gólman sa potom vyznamenal hneď dvakrát v tesnom slede. Najprv zblokoval gólový pokus agilného Bakoša zblízka, vzapätí špičkou kopačky stihol vyraziť nepríjemnú krížnu prízemnú strelu Maška. Česká akvizícia v drese MŠK zefektívnila svoju aktivitu v 33. min, keď po prihrávke Zošáka excelentnou strelou prekonala Hrošša - 2:0. V 40. min sa hral vo vlastnom pokutovom území s loptou J. Maslo a bol z toho druhý pokutový kop v zápase. Hajdúch Gruberov pokus zneškodnil a skóre sa nemenilo. Ružomberčania pokračovali vo výbornom výkone aj po zmene strán. V 59. min zabil tretí klinec do nitrianskej rakvy Zošák, pre ktorého to bol piaty gól v sezóne. Ešte predtým mali hostia dovtedy ich najvážnejšiu príležitosť. Rackovu delovku zblízka Hajdúch vyboxoval. V 80. min vyrobili domáci v obrane hrúbku, lopty sa zmocnil Liluašvili, ktorý bez príprav opečiatkoval ľavú žrď. Ružomberčania však aj naďalej kontrolovali vývoj zápasu a po najlepšom tohtosezónnom výkone na domácom ihrisku zvíťazili presvedčivo 3:0. 

Michal Bílek (tréner Ružomberka): "Som rád, že sme nadviazali na dobré výkony z ostatných zápasov. Lepšie sme hrali v prvom polčase, súpera sme dostávali pod tlak a vypracovávali si dostatok šancí. Po zmene strán to z našej strany už nebol tak kvalitné, no tretím gólom sme naše víťazstvo definitívne poistili. Pripúšťam, že mali sme šance aj na vyššie víťazstvo, jednako s výsledkom 3:0 musíme byť spokojní."
Pavel Malura (tréner Nitry): "Začali sme aktívne, žiaľ, už v 10. min sme inkasovali z pokutového kopu. Súper sa tak dostal na koňa, naopak nám sa zosypala celá koncepcia, s ktorou sme išli do zápasu. Ružomberok bol lepší predovšetkým smerom dopredu. Jeho výborný výkon ma neprekvapil. Videl som ho dobre zahrať proti Petržalke a tiež nedávna remíza v Žiline jasne hovorí o jeho súčasnej sile."

SOBOTA:
DAC 1904 Dunajská Streda - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)
Slovan Bratislava - Tatran Prešov 4:1 (1:0)
MFK Košice - Spartak Trnava 2:1 (1:0)