Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zápas medzi Slovenskom a Chorvátskom vyhlásili za rizikový. Mesto a polícia sa pripravili
Zdielať na

Zápas medzi Slovenskom a Chorvátskom vyhlásili za rizikový. Mesto a polícia sa pripravili

TRNAVA / V piatok večer sa na štadióne Antona Malatinského v Trnave bude konať medzinárodný futbalový zápas kvalifikácie na Majstrovstvá Európy medzi Slovenskom a Chorvátskom. Situáciu môže skomplikovať fakt, že v tesnej blízkosti štadióna sa koná tradičný Trnavský jarmok. Ďalším problémom by mohol byť stret chorvátskych fanúšikov s komunitou Srbov, žijúcich v meste. Mesto aj polícia sa na všetko pripravili.

Fanúšikovia prišli do Trnavy už pred 16:00 hodinou popoludní a pokojne sa presunuli na Trojičné námestie, kde sa koná jarmok. Priamo pred mestskou radnicou sa usadili v miestnych podnikoch a pokojne sa zabávali a spievali.

Policajti okolie štadióna uzatvorili pred šiestou hodinou podvečer. Nikto sa tak už autami do jeho tesnej blízkosti nedostal. Nielen pred samotným štadiónom, ale aj v celom meste muži zákona dohliadali na pokojný priebeh a bezpečnosť pred samotným duelom futbalových klubov. Do Trnavy by malo prísť asi 2-tisíc fanúšikov. Bezpečnostné zložky tak budú mať čo robiť, aby udržali verejný poriadok. Zápas je totiž vyhlásený za rizikový.

Ani polícia nezaznamenala zatiaľ žiadne roztržky. "Samozrejme prípravy spočívali v komunikácii s hlavným organizátorom, s chorvátskym futbalovým klubom a aj s chorvátskou políciou. Neočakávali sa veľké nepokoje, to sa aj potvrdilo, zatiaľ to prebieha v priateľskej atmosfére, nebolo potrebné vykonať žiaden služobný zákrok," vyjadril sa krajský policajný riaditeľ Patrik Kupec s tým, že v uliciach je nasadených 400 policajtov a zdržia až do úplného vyprázdnenia mesta. 

Súvisiace články