Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Artmediu hostia arcibiskupi
Zdielať na

Artmediu hostia arcibiskupi

Zdroj: SITA

Pred štvrtkovým prvým stretnutím 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA 2008/09 Sporting Braga - Artmedia Petržalka (21.30 h SELČ)

Úradujúci slovenský šampión sa do tejto súťaže dostal ako neúspešné mužstvo z 3. predkola Ligy majstrov 2008/09, keď v dvojzápase podľa očakávania nestačil na taliansky veľkoklub Juventus Turín po výsledkoch 0:4 v Taliansku a 1:1 na bratislavskom Tehelnom poli.
V rovnakej fáze Pohára UEFA boli "bielo-čierni" aj v minulom ročníku, do skupinovej fázy sa cez grécky Panathinaikos Atény napokon neprebojovali (1:2 /doma/ a 0:3 /vonku/).
Výprava Artmedie odcestovala do Bragy v utorok večer. Z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika sa Petržalčania presunuli letecky do Porta a odtiaľ autobusom do približne 50 kilometrov vzdialeného tretieho najväčšieho mesta Portugalska. "V stredu na nás v Portugalsku čaká dopoludnia strečing, ľahká rozcvička a prechádzka po meste, večer od 20.00 h absolvujeme klasickú predzápasovú tréningovú jednotku," informoval agentúru SITA o najbližšom programe svojich zverencov 45-ročný Michal Hipp.

Hlavnému kormidelníkovi Bratislavčanov budú v dvojzápase 1. kola Pohára UEFA chýbať doterajšie opory Marián Čišovský, Branislav Obžera a Juraj Halenár, ktorí už ukončili svoje účinkovanie v Petržalke, ako aj v súčasnosti zranení Martin Mikulič a Radek Dosoudil. "Spomenuté trio hráčov, ktorí od nás odišli, bude určite chýbať, najmä v tohtosezónnych pohárových dueloch sa výrazne podieľali na našich úspechoch. Samozrejme, stratou je pre nás aj neúčasť Radka Dosoudila," skonštatoval Michal Hipp a na margo štvrtkového duelu ďalej pokračoval: "Pohárové zápasy majú svoje špecifiká. Máme pred sebou veľmi ťažkého súpera, ktorý chce tento rok preraziť do silnej portugalskej trojky. Svedčia o tom aj ich letné nákupy, keď do klubu prišli hráči s bohatými skúsenosťami z popredných európskych mužstiev."


Artmedia sa síce aktuálne nachádza na predposlednej priečke tabuľky Corgoň ligy 2008/09, no tejto skutočnosti hlavný kouč držiteľa double z uplynulej sezóny neprikladá v súvislosti s účinkovaním v Pohári UEFA až takú veľkú váhu. "Rozhodne sa chceme popasovať o dobrý výsledok, ktorý by nám dával šancu na postup pred odvetou. V lige sa nám nedarí, ale každé stretnutie má svoju históriu, svoj vývoj a dej. V pohárových dueloch môže byť všetko úplne inak a ja dúfam, že v dvojzápase s Bragou nepovieme v Pohári UEFA naše posledné slovo," dodal Michal Hipp.
Tradičnou oporou Petržalčanov by mal byť medzi tromi žrďami gólman Ľuboš Kamenár. "Asi nikto nepredpokladal, že po ôsmich ligových kolách budeme v tabuľke na takom mieste, ako momentálne sme. Šanca postúpiť do skupinovej fázy Pohára UEFA je však sama o sebe motiváciou. Na tento duel ideme uvoľnení, pretože nemáme príliš čo stratiť, v súčasnej pozícii môžeme len získať. Ja nerád nehovorím o výsledku, ale určite si želám taký, aby bolo ešte v odvete o čo hrať," povedal Ľuboš Kamenár.

"Arcibiskupi", ktorí obsadili v uplynulom ročníku bwinLigy až 7. miesto, si v domácom prostredí na štadióne AXA nepripúšťajú proti Artmedii nič iné ako víťazstvo. "Vo štvrtok sa Slováci musia pripraviť na veľmi silný tím. Myslím si, že máme kvalitné mužstvo, ktoré môže pomýšľať na veľké úspechy," povedal portugalský obranca Evaldo.

Odvetný duel 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA 2008/09 medzi Artmediou Petržalka a Sportingom Braga sa uskutoční o dva týždne, teda vo štvrtok 2. októbra, o 20.15 h SELČ na bratislavskom Tehelnom poli.Predpokladaná zostava Artmedie: Kamenár - P. Hašek, Saláta, Pavol Farkaš, Urbánek - Guédé - Piroska, J. Kozák, Fodrek, Cléber Nascimento - T. Oravec (Zb. Pospěch).