Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Weiss: Nemôžem vymeniť polovicu mužstva
Zdielať na

Weiss: Nemôžem vymeniť polovicu mužstva

Zdroj: SITA

Weiss nominoval na Severné Írsko a Slovinsko

V jeho aktuálnom kádri figuruje 17 legionárov a 3 hráči z domácej najvyššej súťaže. Trojicu z Corgoň ligy tvoria Peter Pekarík, Zdeno Štrba (obaja MŠK Žilina) a Ján Kozák (Artmedia Petržalka).
"Čaká nás kvalifikácia, v ktorej bude každý zápas ťažký. V skupine môže každý prekvapiť či spôsobiť senzáciu a samozrejme všetci chcú postúpiť. V stredu som robil rozbor Severných Írov. Hrajú veľmi disciplinovane, majú niekoľko nových tvárí a mladých hráčov, ktorí sú ochotní sa pobiť za svoj národ, čo je pre nich typické. Na druhej strane sme tu však my a hráči, ktorým dôverujem. Nemôžem po nejakom neúspechu vymeniť polovicu mužstva, to sa na Slovensku jednoducho nedá a myslím si, že by to neurobil žiadny iný tréner," skonštatoval hlavný kormidelník A-tímu SR, ktorému pri tvorbe aktuálnej nominácie napovedal aj minulotýždňový prípravný duel s Gréckom (0:2): "Tento duel som bral ako neúspešný. Aj pre mňa ako trénera to bol poučný zápas, v budúcnosti sa aj ja musím vyvarovať určitých chýb. Bola to dobrá škola, z prehry sa treba vždy poučiť a urobiť si z nej záver, aby to nabudúce bolo lepšie."
Do reprezentácie sa po zranení vracia útočník Martin Jakubko, ktorý by svojou robustnou postavou mohol byť platným hráčom pri rozrážaní pevnej defenzívy "ostrovanov". "Poznám ho dobre z pôsobenia v Saturne. Bol dlhodobo zranený, mal veľký výpadok. Prestúpil do Chimki, kde nehráva pravidelne, ale je to hráč, ktorý keď nastúpi, vydá zo seba všetko. Viem, čo môžem od neho čakať, a preto je v nominácii," vysvetlil 43-ročný Vladimír Weiss.
Dvadsaťjedenročný gólman Ľuboš Kamenár sa tentoraz ocitol len medzi náhradníkmi. Dovolenkovať však nebude, pretože si ho do svojho kádra zavolal tréner SR "21" Jozef Barmoš. "Ľuboš mal toho v poslednom čase veľa a nebol v takej špičkovej forme ako predtým. Je to mladý a perspektívny brankár, ktorého služby v budúcnosti ešte využijem. Momentálne je v kádri ´dvadsaťjednotky´, ktorej by mal pomôcť. Tlak zo strany Artmedie aj reprezentácie bol veľký, videl som na ňom, že je z toho psychicky unavený," povedal šéf realizačného tímu slovenskej reprezentácie.
Zraz A-tímu SR bude v stredu 3. septembra o 12.00 h v bratislavskom hoteli Holiday Inn. "Pôvodne som to chcel naplánovať o deň skôr v utorok, aby si hráči oddýchli a zároveň aby sme mali viac času na spoznávanie sa. Nepovoľuje to však reglement, hráči môžu byť k dispozícii maximálne štyri dni pred kvalifikačným zápasom," dodal Vladimír Weiss.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa dva kvalifikačné zápasy 3. skupiny o postup na MS 2010 proti Severnému Írsku a Slovinsku:
Brankári: Štefan Senecký (Ankaraspor/Tur.), Ján Mucha ml. (Legia Varšava/Poľ.)
Obrancovia: Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Saturn Moskovská oblasť/Rus.), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Martin Petráš (US Triestina/Tal.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Radoslav Zabavník (Terek Groznyj/Rus.).
Stredopoliari: Miroslav Karhan (FSV Mainz 05/Nem.), Marek Sapara (Rosenborg Trondheim/Nór.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Dušan Švento (Slavia Praha/ČR), Zdeno Štrba (MŠK Žilina), Ján Kozák ml. (Artmedia Petržalka)
Útočníci: Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Marek Mintál, Róbert Vittek (obaja 1. FC Norimberg/Nem.), Martin Jakubko (FK Chimki/Rus.), Filip Šebo (Valenciennes FC/Fr.).

Náhradníci:
Brankári: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka), Dušan Kuciak (FC Vaslui/Rum.)
Hráči v poli: Marián Čišovský, Branislav Obžera (obaja Artmedia Petržalka), Matej Krajčík (Slavia Praha/ČR), Róbert Jež (MŠK Žilina), Ján Novák (MFK Košice), Pavol Masaryk (ŠK Slovan Bratislava).

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Vladimír Weiss
Asistent trénera: Michal Hipp
Tréner brankárov: Miroslav Mentel
Technický vedúci: Róbert Tomaschek
Lekári: MUDr. Peter Malinovský, MUDr. Vladimír Pener, MUDr. Ladislav Pavlovič
Maséri: Jiří Jurza, Viliam Kalman
Maséri - kustódi: Marián Drinka, Ján Beniak