Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Košice poslali Weissa do reprezentácie s ďalšou prehrou
Zdielať na

Košice poslali Weissa do reprezentácie s ďalšou prehrou

Zdroj: SITA

6. kolo futbalovej Corgoň ligy

FC Artmedia Petržalka - MFK Košice 2:3 (2:2)
Góly: 18. J. Kozák ml. (z pok. kopu), 29. Saláta - 11. Milinkovič, 37. Viazanko, 74. L. Janič, ŽK: 26. Pedro Anderson, 48. Čišovský, 89. Saláta, 90. Patrik Mráz - 18. Putnocký, 77. Matič, rozhodovali: Hracho - Balko, Palušák, 750 divákov
Zostavy:
Artmedia: Kamenár - Čišovský, Burák, Saláta, Patrik Mráz - Pedro Anderson (74. Zb. Pospěch) - Obžera (79. Czinege), Guédé, J. Kozák ml., Cléber Nascimento - Oravec (55. Halenár)
Košice: Putnocký - Školník, Kaminský, Džogan, Smrek - Viazanko (66. K. Kuzma), Kolbas, N. Matič (78. Juhár), R. Cicman - Milinkovič (59. L. Janič), J. Novák
Skóre duelu úradujúceho majstra s lídrom Corgoň ligy otvoril v 11. min hosťujúci Milinkovič technickou strelou do vzdialenejšieho rohu Kamenárovej bránky. O tri minúty neskôr ten istý hráč tvrdo vystrelil a domáci gólman jeho pokus odvrátil na roh. Po štvrťhodine hry do razantnej Novákovej strely v poslednej chvíli skočil Burák a poslal loptu do bezpečia. Petržalka vyrovnala v 18. min Kozákom z pokutového kopu, ktorý rozhodca nariadil za faul brankára Putnockého na prenikajúceho Obžeru. O chvíľu neskôr chýbali Cléberovej strele iba centimetre, aby skončila v košickej sieti. Následne pozornosť pútali súboje Milinkoviča s Kamenárom, z ktorého brankár Artmedie vyšiel trikrát víťazne. Na druhej strane v 27. min Cléber trafil iba žrď košickej bránky po peknej prihrávke Obžeru. Cléber mal podiel aj na vedúcom góle Artmedie, keď jeho pekný center Saláta hlavou umiestnil za chrbát Putnockého. Lahôdkou pre divákov bola akcia Viazanka v 37. min, ktorý krásnou technickou strelou prekonal Kamenára - 2:2.
Po zmene strán sa Viazanko opäť pokúšal o podobný husársky kúsok, teda o prehodenie Kamenára z vnútra pokutového územia, no tentoraz sa mu skórovať nepodarilo. Tretí rozhodujúci gól stretnutia dosiahol v 74. min striedajúci Janič, ktorý šikovne prešiel cez obrancov Petržalky a zblízka upravil na 3:2 pre Košice. Na úspechu Košíc má veľký podiel brankár Putnocký, ktorý v 70. min chytil strelu Halenára a o osem minút neskôr si poradil aj s prispením šťastia s opakovanou strelou Kozáka.

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Košice dali o jeden gól navyše a preto vyhrali. Myslím si, že pre divákov to bolo príťažlivé stretnutie, veď padlo päť gólov. Niektoré z nich, najmä góly víťazov boli na slovenskú ligu málo vídané. Najmä presný zásah Milinkoviča bol ukážkový. My sme sa snažili, pretože sme vedeli, že Košice sú momentálne vo vynikajúcej forme. Chceli sme s nimi uhrať úspešný výsledok, no tentoraz to nevyšlo."
Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Neviem, prečo moji hráči boli prvých desať minút takí nervózní, pretože ja som vedel, že v Bratislave nemusíme iba remizovať, ale môžeme aj vyhrať. Myslím si, že v I. polčase sme boli lepší, hrali sme veľmi dobre, čoho dôkazom boli aj dva góly, ktoré sme dosiahli. Najmä ten Viazankov nám pomohol, pretože cez prestávku som mal dosť času presvedčiť hráčov, že môžu v Bratislave vyhrať. Som rád, že to takto dopadlo, pretože po šiestich kolách máme plný počet gólov, futbal si užívam a som rád, že moji mladí hráči predvádzajú pekný futbal. Víťazstvo nad Petržalkou je veľmi cenné."

DAC 1904 Dunajská Streda - Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:1)
Góly: 12. Dragičevič, 75. Kweuke - 35. Hučko, ŽK: 42. M. Ďuriš (B. Bystrica), rozhodovali: Vlk - D. Hrčka, Petríček, 4257 divákov
Zostavy:
Dunajská Streda: Ján Novota - Regedei, Adiaba, K. Németh, Gerich - Pinte (72. Hassan), Abena, Boya, Moughfire (82. Osei Opoku) - Kweuke, Dragičevič (59. Matej Kováč)
B. Bystrica: Boroš (77. J. Ďurčo) - M. Pančík ml., Poljovka, Adámik, Kotrys - Ľ. Vyskoč, Pečovský, Bruško, Hučko - Gottwald (69. Miroslav Tóth), M. Ďuriš (58. M. Filo ml.)
Uzdravený domáci hráč Attila Pinte sa vrátil na svoj pôvodný post na kraji zálohy a už do prestávky pripravil pre svojich spoluhráčov tri gólové šance. Najprv v 10. min posunul Regedeia, ten ideálne našiel Dragičeviča, ale Srb trafil iba do brankára Boroša. Už o dve minúty neskôr útočník DAC rozjasal hľadisko, keď nádhernú kombináciu na jeden dotyk po Pinteho a Kweukeho posunutí poslal z pätnástich metrov nechytateľne pod brvno - 1:0. V 35. min však zaváhal v strede poľa zbytočne kľučkujúci Abena, hosťujúci Pančík získal loptu a jeho perfektný center nabiehajúci Hučko poslal hlavou k bližšej žrdi Novotovej bránky - 1:1. Už o štyri minúty nevyšlo repete trojici Pinte, Kweuke, Dragičevič, keď posledný menovaný v snahe obhodiť hosťujúceho gólmana trafil iba doň.
Po zmene strán prevzali iniciatívu hostia, ale Gottwald spálil tutovku, keď namieril iba do Novotu. Na druhej strane nepreloboval Boroša Dragičevič. Obojstranne útočný futbal priniesol množstvo šancí na oboch stranách. Obaja kormidelníci urobili zmeny v prospech ofenzívnej hry, z čoho pramenili viaceré šance. Najprv vynikajúce príležitosti nepremenili Filo a Hučko, no následne sa predsa len podarilo skórovať Kweukemu. Strelecky disponovaný africký útočník aj vo svojom šiestom nesklamal a Hassanovu nádhernú prihrávku zblízka dokopol pomedzi trojicu hosťujúcich obrancov do bránky. V hektickom závere Filovu hlavičku bravúrne vyškriabal na roh Novota. V samotnom závere mohol padnúť poisťujúci gól, ale Kováčovi a Abenovi chýbala finálna prihrávka a pokoj. V hľadisku sledoval zápas aj svetoznámy tréner Werner Lorant.

Michal Kuruc (tréner Dunajskej Stredy): "Bol to obojstranne útočný zápas. Podarilo sa nám streliť gól v úvode. Teší nás to dvojnásobne, lebo Dragičevič konečne pretrhol streleckú smolu. Pred duelom sme rátali so ziskom troch bodov. Ďakujem chlapcom za bojovnosť. Nemyslím si, že vyhralo slabšie mužstvo, ako to povedal môj kolega."
Štefan Horný (tréner Banskej Bystrice): "Prehralo lepšie mužstvo. Mali sme viac šancí, lepšiu kombinačnú hru a ako aj v predošlých stretnutiach sme tvrdo pykali za zahodené tutovky. Bohužiaľ, takto nám body utekajú a darujeme víťazstvá súperom. Prehrať sme si určite nezaslúžili."