Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aj tréner Pecko by sa bil, ak by bolo treba
Zdielať na

Aj tréner Pecko by sa bil, ak by bolo treba

Zdroj: SITA

Derby skončilo strkanicou

Po hrubom faule hosťujúceho Juraja Pirosku na brankára Slovana Dominika Rodingera v 90. min nedeľňajšieho stretnutia 5. kola Corgoň ligy na Tehelnom poli (Slovan zvíťazil 4:1, pozn.) sa na ihrisku strhla nechutná strkanica, počas ktorej na trávniku ležalo viac hráčov ako stálo na nohách. Hlavný rozhodca Vladimír Hriňák za túto bitku, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani hráči z horskej V. alebo VI. ligy, poslal pod sprchy kapitána domácich Michala Haneka a iniciátora konfliktu Juraja Pirosku. Asistent trénera Artmedie Petržalka Michal Hipp po zápase priznal, že celý konflikt vyprovokoval hráč Artmedie Piroska, ktorý zbytočne dôsledne išiel do súboja s Rodingerom. "Musíme sa na to pozrieť detailne, ale už teraz však viem, že hráča za tento zákrok nepochválime. Budeme o tom ešte hovoriť," konštatoval Michal Hipp. Vzápätí však dodal: "Viem, že toto derby bolo emotívne veľmi vyburcované, k čomu prispela pekná divácka kulisa. Ale na druhej strane musím povedať, že niektorí naši hráči si nezaslúžia toľko hrubých urážok a vulgarizmov, koľko sa im na Slovane dnes ušlo. To mi pripomínalo najväčších hulvátov niekde na tej poslednej dedine. Hráči si to naozaj nezaslúžili, lebo to boli futbalisti, ktorí pred tromi rokmi vďaka výkonom v Lige majstrov zviditeľnili celé Slovensko," smutne pripomenul Hipp a zdôraznil: "Preto ma mrzí, že teraz im tí istí fanúšikovia, ktorí ich vtedy velebili, častovali nadávkami najhrubšieho zrna. To sú veci, cez ktoré sa pokojne neviem preniesť."

Tréner domácich Ladislav Pecko najskôr nechcel nejako zoširoka rozoberať nechutný konflikt na konci zápasu, no postupne priznal, že k derby patria aj takéto vyhrotené situácie. Najmä, ak niektorí hráči či už z Artmedie alebo aj zo Slovana nevedia, čo s nimi v blízkej budúcnosti bude. "Derby je stretnutie, v ktorom dôležitú úlohu hrajú emócie. V tomto meraní síl boli našponované na prasknutie. Mrzí ma, že k tomu všetkému došlo, lebo za stavu 4:1 a v 90. min to bolo už úplne zbytočné," zdôraznil kormidelník belasých a pokračoval: "Po tej strkanici sme prišli o Michala Haneka, ktorý je naším kľúčovým hráčom. Bude nám veľmi chýbať. Na druhej strane som však rád, že Hanek konečne prejavil svoje emócie. Konečne sa ukázal, že v súboji neuhne. Bránil nášho brankára, za čo ho chválim. Možno, že aj ja by som bol taký. Tiež by som sa bil za brankára, keby bolo treba."
Lodivod belasých však vzápätí priznal, že človek musí veľmi dobre zvážiť, čo urobí, kedy a za akého stavu. "Na jednej strane nabádame hráčov, aby dali do hry srdce, bojovnosť a nasadenie, na druhej strane, keď sa ako bojovníci prejavia, potrestáme ich. Neviem, čo si mám o tom myslieť, ale konflikt, ktorý vyprovokoval hosťujúci hráč, bol úplne zbytočný. Pokazil to dobré, čo sa v tomto derby dalo nájsť. A to ma trochu mrzí. Ale opakujem, ak by bol napadnutý náš brankár, možno aj ja by som bol taký. Preto hráčom nebudem nič vyčítať," uzavrel Ladislav Pecko.