Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovan zložil Artmediu
Zdielať na

Slovan zložil Artmediu

Zdroj: SITA

Slovan Bratislava - Artmedia Petržalka 4:1 (3:1)

Už v 3. min ušiel po ľavej strane Breznaník a po jeho prihrávke Sylvestr otvoril skóre. O tri minúty sa opäť cez stred neistej obrany Artmedie presadil Sylvestr a zvýšil na 2:0. Tretí gól do siete Petržalky dal zblízka hlavou Botelho Gaúcho v 19. min. To pred týmto stretnutím naozaj nikto nečakal. V 27. min Rodinger v bránke Slovana musel prvýkrát zasahovať po pohotovej hlavičke Obžeru. V 39. min Pavol Farkaš hlavou nedosiahol na krížnu prudkú prihrávku Fodreka. Na druhej strane v 41. min Čišovský z päťky vyhlavičkoval strelu domácich na rohový kop. V 44. min mohol Masaryk zvýšiť na priepastných 4:0, ale z piatich metrov netrafil dobre loptu. Odpoveďou na Masarykovu nepremenenú šancu bol prvý gól Artmedie z kopačky striedajúceho Clébera Nascimenta - 3:1.
Po zmene strán pribudla na ihrisku veľká nervozita a tempo hry upadlo. Výsledkom boli tri žlté karty v rýchlom slede. Pokiaľ ide o skóre stretnutia, to sa mohlo v priebehu druhého polčasu niekoľkokrát meniť, no hráčom oboch mužstiev chýbal potrebný pokoj pri zakončení. Prejavilo sa to pri šanciach domáceho Slovana ako aj Artmedie. V 59. min Breznaník tvrdo vystrelil, no Kamenár bol namieste. V tej istej minúte Rodinger zachránil pred Halenárom iba razantným odkopom. V 70. min pekne ušiel Breznaník, no jeho krížnej strele chýbali centimetre, aby lopta skončila v sieti bezmocného Kamenára. Na druhej strane z podobnej akcie netrafil bránu Čišovský. V 83. min mohol Meszároš zvýšiť náskok belasých, ale Kamenár jeho hlavičku z piatich metrov zneškodnil. Čo sa útočníkovi "belasých" nepodarilo v 83. min, dokázal minútu pred koncom stretnutia, keď upravil stav na konečných 4:1. Vyvrcholením nervozity na ihrisku bola nechutná všeobecná strkanica hráčov oboch mužstiev v závere stretnutia, ktorej príčinou bol hrubý faul Pirosku na brankára Rodingera. Po konflikte rozhodca Hriňák udelil červené karty domácemu Hanekovi a hosťujúcemu Piroskovi.

Ladislav Pecko (tréner Slovana Bratislava): "Som šťastný, že sme tento zápas vyhrali. Vyšiel nám najmä vstup do stretnutia, no zvíťazili sme úplne zaslúžene, keď sme - obrazne povedané - z dvoch šancí strelili tri góly. Aj taký je však futbal, aj toto k nemu patrí. Chcel by som oceniť hráčov, že nechali srdce na ihrisku a za výsledok sa dokázali pobiť. Teraz ich nechám vychutnať si toto víťazstvo, ale iba do zajtra, lebo nás čakajú ďalšie stretnutia, na ktoré sa musíme pripraviť."

Michal Hipp (asistent trénera Artmedie Petržalka): "V prvom rade musím povedať, že my sme úvod dnešného stretnutia nezvládli, čo si sám neviem vysvetliť. Slovan som viackrát videl hrať, a preto som vedel, kde je jeho sila. Prvých 20 minút sme v obrane robili hlúpe až detinské chyby, za čo nás domáci poriadne vytrestali a rýchlo sa dostali do vedenia 3:0. Nám sa podarilo v závere prvého polčasu streliť gól, no potom po zmene strán Slovan naďalej hrozil z nebezpečných protiútokov, čo vyvrcholilo v posledný gól stretnutia. Bol to veľmi emotívny zápas pred peknou návštevou. Víťazstvo Slovana je z môjho pohľadu zaslúžené, k čomu im chcem zablahoželať."

Slovan Bratislava - Artmedia Petržalka 4:1 (3:1)
Góly: 3. a 6. Sylvestr, 19. Botelho Gaúcho, 89. Ľ. Meszároš - 45. Cléber Nascimento, ŽK: 51. Serrano - 51. Fodrek, 59. Čišovský, 63. Zb. Pospěch, ČK: 90. Hanek (Slovan) za nešportové správanie, 90. Piroska (Artmedia) za faul na brankára Rodingera, rozhodovali: Hriňák - T. Somoláni, Mókoš, 8858 divákov

Zostavy:
Slovan: Rodinger - Dobrotka, Valachovič, Hanek, D. Pires - Serrano - Sylvestr (88. Ižvolt), Černák, Breznaník - Masaryk (90. Ibragimov), Botelho Gaúcho (74. Ľ. Meszároš)
Artmedia: Kamenár - Čišovský, Saláta (19. Halenár, 67. Piroska), Pavol Farkaš, Szabó - Velický, Urbánek (35. Cléber Nascimento) - Obžera, J. Kozák ml., Fodrek - Zb. Pospěch