Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žilina cíti postup na 55%
Zdielať na

Žilina cíti postup na 55%

Zdroj: SITA

Vo štvrtok odveta 1. predkola Pohára UEFA s Minskom

"Našu šancu by som odhadol ako 55-percentnú," striedmo povedal pre agentúru SITA tréner Pavel Vrba a jedným dychom dodal: "Keby nám to však nevyšlo, bol by som veľmi sklamaný. Myslím si totiž, že na prekonanie tohto súpera máme. Verím, že strelíme aspoň jeden gól, čo by mohlo byť rozhodujúce. Vychádzam z toho, že si nepamätám veľa súťažných zápasov, v ktorých by sa nám nepodarilo skórovať."
"Šošoni", ktorí nemali predzápasové sústredenie, by sa síce mohli spoliehať na málogólovú remízu, ale P. Vrba upozornil: "Bolo by to obrovské riziko. Určite sa nebudeme cielene pokúšať o dosiahnutie výsledku 0:0 či 1:1, ale treba uznať, že tých 2:2 spred dvoch týždňov predstavuje určitú výhodu, z ktorej môžeme vychádzať." Žilinčania vo dvoch zápasoch nového ročníka domácej dlhodobej najvyššej súťaže ešte neinkasovali, bieloruský tím však našiel recept na prekonanie ich defenzívy hneď dvakrát a náskok 2:1 stratil až v ôsmej minúte nadstaveného času, keď pred 8000 divákmi premenil pokutový kop Róbert Jež. "Bolo to najmä tým, že sa stretli dve mužstvá, ktoré zhodne vyznávajú atraktívny ofenzívny prejav," upozornil P. Vrba.

V kabíne MŠK panuje po sobotňajšom víťazstve 2:0 na štadióne Interu Bratislava nad držiteľom titulu a veľkým rivalom Artmediou Petržalka dobrá nálada. "Samozrejme, že je to povzbudivé a dôležité pre psychiku, ale liga sa ešte len začala. V konečnom dôsledku to nemusí nič znamenať a medzinárodné pohárové zápasy sú úplne inou kapitolou," podotkol P. Vrba, ktorý nemá k dispozícii ľavého obrancu Vladimíra Leitnera (výron v ľavom členku), ale môže rátať s útočníkom Ivanom Lietavom a zadákom Máriom Pečalkom. Kapitán Žilinčanov Zdeno Štrba pre oficiálnu internetovú stránku klubu povedal: "Určite to nebude ľahký zápas, myslím si však, že doma sme silnejší. V Bielorusku sme mali dosť šancí, ale nepremenili sme ich."

Aj MTZ-RIPO Minsk v ligovej generálke zvíťazil 2:0 vonku, a to nad Dinamom Brest. Postarali sa o to guinejský záložník Abubakar Camara (17. júla otváral skóre aj proti Žiline) a defenzívny univerzál Maxim Bordačev. Zhodne asistoval agilný stredopoliar Denis Saščeko. V tabuľke po 16. kole patrí mužstvu druhá priečka päť bodov za BATE Borisov.Káder pod vedením niekdajšieho trénera A-tímu tejto krajiny Jurija Puntusa priletel na Slovensko v stredu ráno. Z Bratislavy sa "traktoristi" začali pred 10.00 h presúvať na sever dvoma autobusmi a od 18.30 h si majú vyskúšať žilinský trávnik. Viačeslav Hleb, mladší brat hviezdneho Aleksandra Hleba (FC Barcelona, donedávna Arsenal Londýn), sa síce vrátil zo skúšky v holandskej Rode Kerkrade, ale nefiguruje na pohárovej súpiske klubu pre 1. predkolo proti Žiline.Hlavnému rozhodcovi, Grékovi Michailovi Koukoulakisovi, budú na čiarach asistovať jeho krajania Christos Akrivos a Christos Kalaitzidis. Štvrtým arbitrom je Stavros Tritsonis, delegátom UEFA Portugalčan Alvaro Albino a pozorovateľom rozhodcov Švajčiar Francesco Bianchi.