Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Artmedia Petržalka - MŠK Žilina 0:2
Zdielať na
Futbal

Artmedia Petržalka - MŠK Žilina 0:2

Artmedia doma podľahla vicemajtrovi zo Žiliny.

FC Artmedia Petržalka - MŠK Žilina 0:2 (0:1)

Góly: 43. Štyvar, 81. Jež

Rozhodovali: Vlk - Laskovský, Benko

Divákov: 2480 divákov

Zostavy:
Artmedia: Kamenár - Čišovský, Burák (54. Fodrek), P. Farkaš, Szabó - Saláta, Anderson Pedro (71. P. Hašek) - Halenár, J. Kozák, Pavol Ďurica (20. Piroska) - Zb. Pospěch,
Žilina: D. Perniš - Pekarík, Vomáčka, Šourek, Leitner (62. Tesák) - Zdeno Štrba - Belák (83. M. Ďurica), Karoglan (57. Adauto), Jež, Vladavič - Štyvar

V šlágri druhého kola Corgoň ligy medzi Petržalkou a Žilinou mali domáci prvú gólovú šancu v 7. min, no Halenár z 5 m prestrelil prázdnu bránku Žiliny, brankár Perniš bol vtedy bezmocný. Na druhej strane Kamenár v spolupráci s Farkašom zastavili dravý prienik Karoglana. Gól Štyvara v 10. min neplatil pre faul žilinského útočníka. Brankár Kamenár si poradil v 17. min aj s prudkou strelou Karoglana z 25 m, ktorú vyrazil na rohový kop. Petržalský gólman sa vyznamenal aj o dve minúty neskôr, keď nohami z bránkovej čiary vykopol strelecký pokus Beláka. V 20. min sa zranil Ďurica a hra v strede poľa sa vyrovnala- Kamenár musel zasahovať v 38. min, keď pohotovo vyrazil presnú strelu Karoglana, ktorá smerovala k vzdialenejšej žrdi jeho bránky. Čo sa nepodarilo Karoglanovi, dokázal dve minúty pred koncom prvého polčasu Štyvar. Útočník Žiliny s prehľadom premenil svoje sólo prakticky z polovice ihriska. A keď v úplnom závere prvého polčasu dvakrát neuspel útočník Artmedie Pospěch, mužstvá odchádzali do kabín sa stavu 1:0 v prospech Žiliny.

Po zmene strán bolo horúco hneď v úvode pred domácou bránkou, keď Jež po dlhom obliehaní trafil iba žrď. Na druhej strane v 61. min veľkú šancu Pirosku aj za cenu zranenia zmaril obetavo hosťujúci obranca Leitner. O tri minúty neskôr hlavička Štyvara tesne minula bránku Artmedie. Vzapätí striedajúci Adauto nedotiahol na prudkú krížnu prihrávku Štyvara vo chvíli, keď už Kamenár bol bezmocný. Brankár Artmedie predviedol svoje majstrovstvo v 69. min, keď vyrazil bombu Vladaviča zo 16 m do horného rohu svojej bránky. Na druhej strane Perniš vyrazil na rohový kop umiestnenú strelu Halenára z 15 m. V 76. min pohotový Čišovský zmaril šancu Vladaviča. Napokon tento hráč Žiliny sa v zahadzovaní šancí priamo prekonával. Čo nedokázal on, podarilo sa v 81. min Ježovi, ktorý upravil na konečných 2:0 v prospech Žiliny.

Hlasy po zápase:
Vladimír Weiss (tréner Petržalky): "Dnes záležalo na tom, kto dá prvý gól. Žilina ja kvalitný tím, čo ukázala aj dnes. My sme nemali svoj deň a nemal som ho ani ja, pretože som rýchlo striedal. V druhom polčase sme prišli o dvoch hráčov, ktorí nám budú chýbať aj v druhom predkole Ligy majstrov. Ťažko sa mi motivujú hráči, pretože v podstate nikdy nehráme doma, pripravujeme sa v inom prostredí a hráme v inom. Verím, že sa z toho časom dostaneme, veľmi nám chýba aj zranený Guéde."

Pavel Vrba (tréner Žiliny): "Dnes sa stretli v priamom súboji dve takticky navyspelejšie mužstvá súťaže. Zápas bol o tom, kto dá prvý gól. Ak by Halenár v úvode premenil stopercentnú šancu, vyvíjalo by sa to inak. Nám psychicky pomohol prvý gól. Po zranení Pospěcha hrali domáci prakticky oslabení, čo sme využili. Som rád, že sa nám po roku opäť podarilo Petržalku zdolať."

Zdielať na