Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tlačová konferencia MFK Košice
Zdielať na
Futbal

Tlačová konferencia MFK Košice

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

MFK Košice aj s omladeným kádrom túžia po prvej šestke.

V lanskej sezóne skončili na 6. mieste. "V posledných dvoch rokoch sme boli na piatej a šiestej priečke a tieto miesta si chceme udržať. Pracovať budeme s mladým mužstvom, aj keď vieme, že v konečnom dôsledku to môže ´vypáliť´ hocijako. Ďalší účastníci Corgoň ligy si už miesta v prvej šestke akoby dopredu rozobrali, ale my dúfame, že sa dostaneme nakoniec do prvej polovice štartového poľa," uviedol generálny riaditeľ MFK Košice Jozef Vukušič.

Tréner MFK Ján Kozák st. vyslovil spokojnosť s prípravou. Zároveň dodal, že až majstrovské zápasy odhalia skutočnú silu kolektívu. "Zo základnej zostavy vypadlo v podstate až šesť hráčov a to je veľký zásah. Šancu dostávajú iní. Talentu máme v mužstve dosť, len ho treba rozvíjať. S dobrou hrou väčšinou prichádzajú aj dobré výsledky," povedal Ján Kozák.

Z tímu odišli ostrieľaní harcovníci Jozef Majoroš (ešte nemá angažmán), Pavol Majerník (Olympiakos Volos), Mário Bicák (Györ), Roman Šimko (hrajúci vedúci B-mužstva). V úvode sezóny budú Košičanom chýbať Peter Bašista a Stanislav Kišš, keďže nie sú zdravotne v poriadku. Káder A-mužstva bol doplnený hráčmi z béčka Timonom Dobiasom (slovenský reprezentant do 19 rokov), Mikulášom Tóthom a Lukášom Janičom. Rozpočet pre sezónu 2008/09 je 75 mil. Sk (2,489 €).

Káder MFK Košice pre corgoňligovú sezónu 2008/09: 

Brankári: Jozef Brudňak, Matúš Putnocký, Gejza Pulen

Obrancovia: Stanislav Kišš, Patrik Kaminský, Radoslav Školník, Stanislav Smrek, Róbert Cicman, Lukáš Džogan, Peter Bašista, Mikuláš Tóth.

Stredopoliari: Dávid Škutka, Jaroslav Kolbas, Martin Juhar, Nemanja Matič, Miroslav Viazanko, Kamil Kuzma, Marko Milinkovič, Timon Dobias

Útočníci: Ján Novák, Pavol Jurčo, Filip Serečin, Lukáš Janič.

Zdielať na