Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Predsezónna tlačovka FC Nitra
Zdielať na
Futbal

Predsezónna tlačovka FC Nitra

Zdroj: SITA/Martin Havran

Nitra s päticou českých hráčov, no zrejme už bez Grajciara.

Nový hlavný tréner Nitranov Pavel Malura, ktorý v lete nahradil úspešného Pavla Hapala (sadol si na lavičku Mladej Boleslavi), zhodnotil na stredajšej predsezónnej tlačovej konferencii krátke prípravné obdobie: "Ovplyvnil ju vo veľkej miere Intertoto Cup, keďže sme sa museli miesto kondície venovať príprave na zápasy s Baku. Na druhej strane si myslím, že sme dokázali na to nadviazať. Verím, že mužstvo je dobre pripravené na ligové zápasy." Do kádra tímu spod Zobora pribudlo niekoľko nových tvárí. "Hrotový útočník Pavel Simr z 1. FC Brno je náhrada za zraneného kanoniera Róberta Semeníka. Filip Racko z 1. FC Slovácko je obojnohý ofenzívny záložník, Jan Broschinský z Liberca hráva na poste defenzívného stredopoliara, Roman Švrček z Hlučína je klasický stopér a Jakub Hottek z Viktorie Žižkov ofenzívny záložník, respektíve útočník," charakterizoval nové akvizície P. Malura a doplnil: "Teší ma, že tu v Nitre sú pracovití futbalisti, trápi ma však veľké množstvo zranených hráčov. Okrem spomenutého Semeníka má zo stabilných hráčov základu problémy aj Martin Tóth." Najlepší strelec mužstva v predchádzajúcej sezóne Róbert Semeník bude podľa slov nového športového riaditeľa FC Nitra Ivana Ondrušku v rekonvalenscencii 14 až 16 týždňov, pri optimistickej prognóze možno stihne záver jesennej časti Corgoň ligy 2008/2009.

Klub, ktorého sezónny rozpočet je 40 miliónov korún, nechce zľaviť z minulosezónnych pozícií. "Bude veľmi ťažké nadviazať na uplynulý ročník, keď sa dokázalo oveľa viac ako sa reálne malo. Nechceme však ustúpiť z nastúpeného trendu. Pôjdeme od zápasu k zápasu, chceme baviť divákov a budeme radi, keď nadviažeme na pozície z minulosti," poznamenal generálny manažér Jozef Petráni. Nitrianskemu mužstvu už zrejme k naplneniu ambícii nepomôže Peter Grajciar, jedna z opôr klubu spod Zobora z ročníka 2007/2008. "Grajciar patril k našim najlepším hráčom. Ešte vo februári sme s ním vstúpili do rozhovorov o predĺženie zmluvy. Posledná naša ponuka bola na pomery Nitry nadštandardná, ale nereflektoval na ňu. Zmluva sa mu končí 31. decembra 2008, stále sme s ním v kontakte a rokujeme. Zatiaľ k tomu viac neviem povedať," doplnil J. Petráni.

Nitra odohrala v rámci prípravy na nový ročník najvyššej slovenskej súťaže spolu sedem zápasov, z toho bolo päť prípravných súbojov a dva duely v UEFA-Intertoto Cupe. Bilancia nebola veľmi priaznivá: jedno víťazstvo, tri remízy a tri prehry. Tohtosezónnu ligovú ouvertúru absolvujú zverenci Pavla Maluru v sobotu 19. júla o 19.30 h proti FK DAC 1904 Dunajská Streda.

Súčasný hráčsky káder FC Nitra (spolu 27 futbalistov):
Brankári: Lukáš Hroššo, Tomáš Tujvel, Martin Chudý
Hráči v poli: Martin Tóth, Adrián Čeman, Ján Harbuľák, Marián Ďatko, Karol Karlík, Ján Štajer, Roman Švrček, Michal Farkaš, Roman Sloboda, Martin Boszorád, Miloš Šimončič, Marek Kostoláni, Irakli Liluašvili, Jan Broschinský, Slavomír Bališ, Jan Gruber, Jakub Hottek, Ľuboš Kolár, Michal Jakubjak, Filip Racko, Pavel Simr

V súčasnosti zranení hráči: Martin Babic, Ján Leško, Róbert Semeník

Zdielať na