Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Artmedia vyhrala na Malte 0:2
Zdielať na
Futbal

Artmedia vyhrala na Malte 0:2

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Valletta FC (Malta) - FC Artmedia Petržalka (SR) 0:2 (0:0).

Valletta FC (Malta) - FC Artmedia Petržalka (SR) 0:2 (0:0)

Góly: 75. a 79. Čišovský

ŽK: Zb. Pospěch, Dosoudil, Pavol Ďurica (všetci Artmedia)

Rozhodoval: Christoforos Zografos (Gréc.)

Divákov: 3000.

Zostava Artmedie:
Kamenár - Čišovský, Saláta, Dosoudil, Szabó - Pavol Ďurica, Pedro Anderson - Piroška (68. Cléber Nascimento), J. Kozák ml., Fodrek (84. Patrik Mráz) - Zb. Pospěch

Vo veľkom teple mala hosťujúca Artmedia na štadióne Ta´ Qali v súboji s 19-násobným maltským šampiónom v prvom polčase územnú prevahu, vytvorila si šance, ale nedokázala ich premeniť. Už v 10. min zneškodnil domáci brankár Hogg nájazd Pirošku. V 24. min sa rútil na domácu bránku útočník Pospěch, ale skvelý Hogg ho vychytal. V 35. min vyskúšal pozornosť domáceho gólmana strelou z približne 20 m P. Ďurica. O niečo neskôr sa pokúšal Hogga prelobovať aktívny Pospěch, ale jeho oblúčik nebol dostatočne vysoký a brankár naň dosiahol. V 40. min sa mohlo meniť skóre na druhej strane, keď nájazd jedného z domácich hráčov zneškodnil Kamenár.

V druhom polčase pokračoval všestranne lepší slovenský majster v tlaku, ale dlho ho nevedel premeniť na góly. O výsledku rozhodla úderná päťminútovka hostí v rozpätí 74. a 79. min, keď dvakrát ukážkovo zafungovala spolupráca Kozáka s Čišovským. Kozák dvakrát naservíroval loptu z rohového kopu na hlavu pravého obrancu Čišovského a ten v oboch prípadoch rozvlnil sieť. V úrovňou dobrom stretnutí napokon slovenský majster zaslúžene zvíťazil, hoci ani domáci nepodali slabý výkon.

Michal Hipp (asistent trénera Artmedie): "Hralo sa v úmornej horúčave, keď sme začínali, bolo ešte 27°C. V úvode mali šancu domáci po signále zo štandardky, ale potom sme prevzali iniciatívu a len Pospěch sám mal v prvom polčase tri gólové šance. Ďalej tam bola hlavička Salátu a aj dobrá strela Ďuricu. V druhom polčase sme opäť aktívne vstúpili do diania a o všetkom rozhodli dva podobné góly Čišovského, prvý hlavou a druhý plecom po Kozákových rohoch. V závere sme už potom kontrolovali vývoj. Išli sme na Maltu s tým, že si chceme vytvoriť dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou a to sa nám aj podarilo."

Zdielať na