Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nitra do sezóny s kondičnými restami
Zdielať na
Futbal

Nitra do sezóny s kondičnými restami

Zdroj: SITA/Martin Havran

Nitru bez kondičných blokov preverí nováčik z Dunajskej Stredy.

Futbalisti Nitry odohrali v prípravnom letnom období sedem zápasov, päť priateľských a dva v Intertoto Cupe. Ich letná bilancia však nie je vôbec potešujúca. Nitra jeden zápas vyhrala, tri remizovala a tri prehrala. Hlavný tréner Pavel Malura, ktorý po sezóne 2007/2008 nahradil svojho krajana Pavla Hapala, však s letnou prípravou bol spokojný. "S prístupom hráčov k zápasom i celkovo s prípravou môžem vysloviť spokojnosť. Iste, každý z nich mal niektoré zápasy lepšie, iné horšie. Z hráčov, ktorých som v Nitre spoznal, ma najviac zaujali hráči mladších ročníkov, hlavne ročníky narodenia 1989 - 1990," citovala v pondelok webová stránka www.fcnitra.sk slová trénera Pavla Maluru, ktorými hodnotil svojich nových zverencov. "Myslím si, že ak budú ďalej na sebe tvrdo pracovať, budú z nich v budúcnosti výrazné osobnosti," zdôraznil český hlavný tréner nitrianskeho klubu.

Kormidelníka spod Zobora však v poslednom čase nemilo prekvapil nedeľňajší zápas s druholigovou Opavou, ktorý jeho zverenci po vlastnom góle Adriána Čemana prehrali 0:1. "Hrali sme veľmi zle. Opava bola agresívnejšia. Súper nás prehral vo všetkých ukazovateľoch. Chýbali nám sily a na našom výkone bolo zreteľne poznať, že sme v lete neabsolvovali žiadne kondičné bloky," pokračoval Malura. Preto si kouč Nitry v týchto dňoch vytýčil ako hlavnú úlohu dať svojich zverencov fyzicky a psychicky tak dokopy, aby v sobotu 19. júla dokázali odohrať úspešnú domácu premiéru nového súťažného ročníka Corgoň ligy s FK DAC 1904 Dunajská Streda.

Pokiaľ ide o predsezónnu súpisku A mužstva, tá je podľa Maluru uzavretá a žiadne výraznejšie zmeny by sa v nej prakticky už nemali udiať. "Prišiel k nám defenzívny záložník Jan Broschinský, ktorý by mal byť platný zodpovednosťou a poctivosťou, ako aj podporou ofenzívnejšieho Jana Grubera," pokračoval Malura. Podľa kouča Nitry Jakub Hottek ukázal najlepšie svoje možnosti v týždni proti Feherváru, kedy hral podľa trénerových predstáv. "Filip Racko zatiaľ nenapĺňa očakávania, ktoré som doňho vkladal, a preto od neho očakávam zlepšenie," konštatoval český lodivod Nitry. Podľa neho úlohu koncového hráča by mala prevziať nová akvizícia z Brna Pavel Simr, ktorý je klasickým útočníkom. "Pevne verím, že hráči, čo prišli, plne nahradia tých, ktorí odišli," vyslovil svoje želanie Pavel Malura.

Zdielať na