Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Artmedia dnes odlieta na Maltu
Zdielať na
Futbal

Artmedia dnes odlieta na Maltu

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Artmedia na Maltu po dobrý výsledok bez Guédého aj Urbánka.

Futbalisti úradujúceho slovenského majstra FC Artmedia Petržalka odlietajú dnes predpoludním o 10.30 h z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika na Maltu, kde v utorok 15. júla o 20.00 h SELČ odštartujú svoju tohtosezónnu púť v európskej pohárovej súťaži č. 1 - Lige majstrov 2008/09. Zverenci trénerského tandemu Vladimír Weiss - Michal Hipp, ktorý má od začiatku júla zároveň pod palcom aj slovenskú reprezentáciu, sa v 1. predkole najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu stretnú s maltským tímom FC Valletta. Odvetný súboj je na programe v stredu 23. 7. o 20.15 h na Štadióne Národného tréningového centra SFZ v Senci.

Vrásky na čele 43-ročnému hlavnému lodivodovi držiteľa populárneho double z uplynulého ročníka (okrem Corgoň ligy triumfovala Artmedia aj v národnom pohári) spôsobujú zranenia viacerých dôležitých hráčov. Do európskeho miništátu v Stredozemnom pohári necestovali Martin Mikulič, Juraj Czinege, Aleš Urbánek a ani najčerstvejší maród Karim Guédé, ktorý si na jednom z posledných tréningov nešťastne poranil koleno a hrozí mu až polročná pauza. "V utorok by mal absolvovať magnetickú rezonanciu, potom budeme múdrejší," informoval agentúru SITA generálny manažér Petržalčanov Petr Kašpar. Pre disciplinárny trest zostáva doma aj obranca Peter Burák, ktorý videl červenú kartu v odvetnom dueli 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA 2007/08 na trávniku Panathinaikosu Atény. Navyše úplne fit nie sú ani Branislav Obžera, Cléber Nascimento a Juraj Halenár, ktorí sa však nachádzajú na palube vládneho špeciálu s cieľom na Malte. "Nešťastie, žiaľ, nechodí po horách, ale po ľuďoch. V pondelok nás ešte čaká predzápasový tréning, po ňom budeme múdrejší ohľadom zostavy," skonštatoval asistent trénera Michal Hipp.

Štyridsaťpäťročný rodák z Nitry síce nevidel zápas najbližšieho súpera Artmedie naživo, má však dostatok informácií. "V poslednom období sa Valletta posilnila o troch maltských reprezentantov. Dá sa povedať, že kľúčoví hráči tohto mužstva sú zároveň aj piliermi národného tímu. Okrem toho sa im podarilo doplniť káder o legionára z Kamerunu. Videl som videozáznam z posledného zápasu reprezentácie Malty ako aj z prvého duelu Valletty v rámci Euro Challenge Cupu 2008, na ktorom sa stretávajú prvé dve mužstvá z ligy a víťaz národného pohára. Rozhodne nás nečaká nič jednoduché, naším cieľom je však určite postup do ďalšej fázy. Chceme si na Malte vytvoriť dobrý výsledok do odvety. Dôležité bude, kto sa dostane ako prvý do vedenia. Pred každým súperom máme rešpekt, ale opakujem, nič iné ako postup do 2. predkola si nepripúšťame," vysvetlil Michal Hipp, ktorého ešte doplnil P. Kašpar: "Netreba zabúdať, že už veľa mužstiev tam malo problémy. Rozhodne nesmieme nič podceniť."

Prvý zápas 1. predkola LM 2008/09 FC Valletta - FC Artmedia Petržalka zverila Európska futbalovú únia (UEFA) do rúk gréckym arbitrom. Hlavným rozhodcom bude Christoforos Zografos, na čiarach mu budú pomáhať jeho krajania Dimitrios Bersis a Damianos Efthimiadis. Delegátom UEFA je generálny sekretár Českomoravského futbalového zväzu (ČMFS) Petr Fousek.

Zdielať na