Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dwight Yorke opäť do reprezentácie
Zdielať na
Futbal

Dwight Yorke opäť do reprezentácie

Zdroj: SITA/AP

Yorke zmenil svoje rozhodnutie a opäť bude reprezentovať Trinidad a Tobago.

"Dwight ponúkol svoje služby reprezentácii. Tréner Maturana sa veľmi potešil," skonštatoval prezident Futbalovej federácie Trinidadu a Tobaga TTFF Jack Warner. Trinidad a Tobago sa v skupine zóny CONCACAF stretne s Kubou, Guatemalou a Spojenými štátmi americkými. Do ďalších bojov postupujú prvé dve mužstvá.

Bývalý kanonier Manchestru United Yorke je jedným zo šiestich hráčov, ktorých tréner Francisco Maturana v piatok pripísal na súpisku. Ďalšími sú stredopoliari Christopher Birchall z Coventry a Silvio Spann z Wrexhamu, obrancovia Cyd Gray z domáceho Jablotehu San Juan a Avery John z amerického FC Miami a útočník Scott Sealy v službách Kansasu City.

Rodák z Canaanu Yorke sa vzdal ďalšieho účinkovania v národnom A-tíme pred dvoma rokmi po historicky prvom štarte Trinidadu a Tobaga na svetovom šampionáte. Tridsaťšesťročný útočník odohral v najcennejšom drese 59 stretnutí, v ktorých strelil 16 gólov. Počas svojho až osemnásťročného pôsobenia v najvyššej anglickej súťaži hrával okrem Sunderlandu a ManU za Aston Villu, Blackburn Rovers a Birmingham City.

Zdielať na