Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
DAC dlhy hráčom vyrovná
Zdielať na
Futbal

DAC dlhy hráčom vyrovná

Zdroj: SITA/Viktor Zamborský

Manažér tímu DAC Dunjská Streda sľúbil, že dlhy bývalým seneckým hráčom vyrovnajú.

Funkcionárov futbalového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda, ktorí v týchto dňoch finišujú s modernizáciou svojho futbalového štadióna, aby spĺňal všetky predpisy pre účasť v slovenskej najvyššej súťaži, nemilo prekvapila reakcia siedmich hráčov, ktorým tri týždne meškala májová výplata. "Všetci futbalisti, ktorí sa cez médiá na nás obrátili, aby sme im vyrovnali dlhy, už nie sú našimi hráčmi, hoci napríklad Mateja Kováča sme nedávno vyzvali, aby sa riadne zapojil do tréningového procesu nášho mužstva. Sú to bývalí futbalisti Senca, ktorí po fúzii s naším klubom do Dunajskej Stredy už neprišli. Naše dlhy voči ním nie sú až také veľké, že by to museli riešiť právnici a už vôbec nie ligová komisia SFZ, či dokonca arbitrážna komisia SFZ. Výplata im mešká tri týždne a už z toho robia kauzu pre médiá," povedal v piatok pre agentúru SITA manažér Dunajskej Stredy Dušan Chytil.

"Ich reakcia nás prekvapila, lebo my teraz v klube z hľadiska investícií a finančných výdavkov musíme riešiť oveľa dôležitejšie veci ako zdedené staré dlhy, aj keď im tie peniaze, čo v Senci zarobili, patria," priznal Chytil, ktorý tiež zdôraznil, že bývalí hráči Senca Michal Drahno, Matej Kováč, Jan Jelínek, Ján Šlahor, Patrik Volf, Tomáš Medveď a Samuel Füzik svoje peniaze určite dostanú. "Samozrejme, že im všetky dlhy vyrovnáme, ale musia byť trochu trpezlivejší. To sa predsa takto nerieši. Trojtýždňový sklz pri výplate predsa nie je vec, s ktorou by hráči museli okamžite ísť na verejnosť a aby sa museli radiť s právnikmi či upozorňovať na to ligovú a arbitrážnu komisiu," tvrdil manažér futbalistov Dunajskej Stredy.

"My teraz musíme v prvom rade zmodernizovať štadión. Už sme vynovili hráčske šatne, prerobili VIP priestory. Práve v týchto dňoch modernizujeme počítačové a telekomunikačné vybavenie sekretariátu, skultúrnili sme celý areál. Na štadióne sa však stále pracuje. Roboty máme vyše hlavy, musíme ešte stihnúť osadiť sedačky v hľadisku," vymenoval Chytil zmeny, ktoré sa na štadióne FK DAC 1904 od fúzie so Sencom už stihli udiať.

Ešte máme v pláne vyriešiť problém s umelým osvetlením. Robíme všetko pre to, aby sme to stihli ešte v priebehu jesennej časti Corgoň ligy. Firma, ktorá nám to prisľúbila, však zatiaľ hľadá technicky najvhodnejšie riešenie, ktoré by najviac vyhovovalo prostrediu nášho športovému areálu. Pracujeme na tom intenzívne, lebo my by sme chceli domáce zápasy hrávať o 19.30 h. Kým však nebudeme mať hotové umelé osvetlenie, budeme musieť hrať doma už o 18.00 h, čo nám nie veľmi vyhovuje, ale zatiaľ iné riešenie nemáme," dodal Dušan Chytil.

Zdielať na