Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mintál chce byť opäť kráľom strelcov
Zdielať na

Mintál chce byť opäť kráľom strelcov

Zdroj: SITA

Slovenský futbalista Marek Mintál zostáva v nemeckom už len druholigovom tíme 1. FC Norimberg

"Chcem byť kráľom kanonierov. Urobím všetko pre to, aby som Club prestrieľal nahor," skonštatoval 30-ročný "Fantóm", ktorý kapitánsku pásku pred voľbou tejto pocty i záväzku posúva skôr Andreasovi Wolfovi či Raphaelovi Schäferovi.
Ako je známe, Club vo všeobecnom povedomí na nemeckej futbalovej scéne znamená práve 1. FC Norimberg. V súvislosti s Najlepším hráčom SR 2004 a 2005 Mintálom sa v ostatných týždňoch už hovorilo o plánovanom predĺžení jeho pôsobenia na štadióne easyCredit do roku 2012.
Rodák z Bytčice Mintál sa pričinil 18 gólmi o predchádzajúci postup Bavorov do nemeckej I. bundesligy v sezóne 2003/2004 a v ročníku 2004/2005 sa dokonca prepracoval s 24 presnými zásahmi na čelo príslušnej tabuľky medzi elitou.
Bývalý hráč MŠK Žilina Mintál poslúžil na začiatku letnej prípravy zverencov Thomasa von Heesena v stredisku Bad Wörishofen aj ako tlmočník pre krajana Mária Brešku, ktorý nedávno posilnil káder, pričom takisto prišiel spod Dubňa. "V minulosti sme boli na Slovensku konkurentmi. Teraz sme v jednom tíme a s veľkými cieľmi. Mário ani v Norimbergu nestratí streleckú mušku," uviedol Mintál pre NA. "Dôležité sú však víťazstvá a body. V takom prípade je jedno, kto bude dávať góly," podotkol M. Breška.
Ďalšie sústredenie futbalistov 1. FC Norimberg sa uskutoční 16. - 26. júla v Kaprune. Otázkou zostáva, či ešte stále bude v kádri aj tretí Slovák Róbert Vittek, podotýka NA. O tohto útočníka totiž stále prejavujú záujem VfB Stuttgart i TSG 1899 Hoffenheim.