Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Poliaci sa stále nevzdávajú, iskierka nádeje im stále tlie
Zdielať na
Futbal

Poliaci sa stále nevzdávajú, iskierka nádeje im stále tlie

Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski

Futbalový tím Poľska sa stále nevzdáva.Devíza bielo-červených: Nikdy nehovor, že je koniec, kým sa niečo neskončilo

Poľskí futbaloví reprezentanti sú pred záverečnými zápasmi vo svojej A-skupine na XIII. majstrovstvách Európy v rakúsku a Švajčiarsku v nezávideniahodnej situácii. Po prehre s Nemeckom 0:2 a nešťastnej remíze s domácim Rakúskom 1:1, keď vyrovnávajúci gól inkasovali z prísne nariadenej penalty v nadstavenom čase, sú na poslednom mieste aktuálnej tabuľky.

Ich tréner Leo Beenhakker po zápase s Rakúskom povedal, že Euro 2008 sa pre jeho zverencov už skončilo. "Nikdy nehovor, že je koniec, kým sa niečo neskončilo," dvíha hlavy "bielo-červených" poľský denník Przeglad Sportowy. "Ak sa máme rozlúčiť s majstrovstvami, chceme to urobiť so cťou. Veríme do samého konca. Atmosféra v tíme je bojovná. Chceme posledný zápas zahrať pre našich fanúšikov, zaslúžia si viac, ako doteraz od nás dostali," nechal sa počuť obranca Marcin Wasilewski.

V zápase s Rakúskom odpískal anglický rozhodca Howard Webb penaltu po súboji Mariusza Lewandowského so Sebastianom Prödlom. V piatok prišli za poľským obrancom jeho manželka so synom. "Mariusz bol zdeptaný. Nadával. Ale vedel, že si nepomôže. Videli sme celú situáciu na videu desiatky razy. Tréner nám všetkým hovoril, že musíme na to zabudnúť. Naše hlavy pred posledným zápasom musia byť čisté," pokračoval Wasilewski.

Poliakov čaká v nedeľu súboj s Chorvátskom. To už má postup do štvrťfinále istý. Poliakom však nemusí stačiť ani víťazstvo. Musia veriť, že domáci Rakúšania si poradia s favorizovaným Nemeckom. Postupová matematika je jasná. Severní susedia Slovenska potrebujú zvíťaziť nad Chorvátskom o dva góly a súčasne Rakúsko musí zdolať Nemecko o gól.

"Nemáme sa čo obzerať. Chorváti ukázali v stretnutí s Nemcami, že vedia hrať futbal. Dostali sa spod nemeckého tlaku a boli momenty, keď naopak Nemci nevedeli, kam skôr skočiť. Ale my sa nebojíme nikoho. Aj v predchádzajúcich zápasoch sme ukázali, že nás nemožno podceňovať," zakončil obranca Anderlechtu Marcin Wasilewski.

Zdielať na