Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Holanďania: väčšie problémy s Francúzmi ako s Talianmi
Zdielať na
Futbal

Holanďania: väčšie problémy s Francúzmi ako s Talianmi

Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno

Marco van Basten (tréner Holandska): "S Francúzmi sme mali väčšie problémy, môžem povedať, že sme mali tak trochu aj šťastie"

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Marco van Basten vyhlásil, že v dvoch doterajších dueloch na majstrovstvách Európy v Rakúsku a Švajčiarsku (7. - 29. júna 2008) narobili jeho zverencom väčšie problémy Francúzi ako úradujúci svetoví šampióni z Talianska.

"Oranjes” majú po dvoch zápasoch na konte plný počet šesť bodov, už isté víťazstvo v C-skupine a postup do štvrťfinále. Holanďania najskôr v pondelok zdolali "squadru-azzurru” 3:0 a v piatok potom vo veľkom štýle zvíťazili aj nad “Les Blues” (4:1). "Proti Taliansku sme hrali oveľa lepšie. S Francúzmi sme mali väčšie problémy. Môžem povedať, že sme mali tak trochu aj šťastie," skonštatoval majster Európy z roku 1988 Van Basten.

Napriek tomu, že Van Nistelrooy a spol. strelili v zápase štyri góly, kormidelník Holanďanov pochválil aj defenzívu. "Francúzi sa veľmi snažili nám skomplikovať cestu za víťazstvom. Musím zložiť poklonu pred hrou našej obrannej formácie, ktorá veľmi dobre ustála tlak súpera. Začali sme síce dobre, no potom sme boli až príliš pasívni. Robben a Van Persie nám po zmene strán pomohli, aby sme pre zmenu my zatlačili Francúzov,” dodal Marco van Basten.

Zdielať na