Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
L´Equipe: "Francúzsko zrovnané so zemou"
Zdielať na
Futbal

L´Equipe: "Francúzsko zrovnané so zemou"

Zdroj: SITA/AP Photo/Anja Niedringhaus

L´Equipe (Fr.): "La France, Pays Bas alebo Francúzsko zrovnané so zemou… Teraz už nemajú postupový osud vo svojich rukách."

Ohlasy médií na piatkový duel C-skupiny ME 2008 vo futbale Holandsko - Francúzsko (4:1), ktorý sa hral vo švajčiarskom Berne a po ktorom si Holanďania zabezpečili postup do štvrťfinále:

De Telegraaf: "4:1: Adieu Les Bleus! Holandsko je vo štvrťfinále. Už alebo len zatiaľ."

Volksrant (Hol.): "Je to neuveriteľné, nevierohodné, ale je to tak. Po majstrovi sveta Taliansku kapituloval aj vicemajster Francúzsko. Tie štyri góly boli pre Francúzov trochu kruté, ale svojou bezprecedentnou krásou patria do historickej vitríny holandského futbalu. To, ako Van Nistelrooy urobil svojou loptovou piruetou z Thurama hlupáka, nemá obdobu. To, ako Robben dribloval, vnikal do šestnástky a tam si robil, čo chcel, bolo úžasné. To, ako Van Persie prepasíroval loptu za Coupeta, bolo aj o šťastí, ale veľké mužstvá ho musia mať. To všetko bolo odmenou Van Bastenovi za kreatívny ťah so zaradením Robbena a Van Persieho. Gratulujeme."

Sportwereld (Hol.): "Holandsko premohlo smrť v Groep des Doods a už je jedným z favoritov šampionátu. Holanďania dlho nehrali proti Francúzom futbal na úrovni súboja s Talianskom. Potom však prišiel na trávnik Robben a začala sa lekcia pre Les Bleus. Teraz sú vicemajster aj majster sveta na pokraji vypadnutia."

Voetbal International (Hol.): "Holandská jedenástka urobila z piatka trinásteho pre Francúzov nešťastný deň. Nebolo však všetko ideálne. V úvode bola dôležitá spoľahlivosť Van der Sara a neskôr skvelé ťahy Van Bastena. Odmenou za štyri góly je víťazstvo v skupine a postup do štvrťfinále."

Bild (Nem.): "Ak to takto pôjde ďalej, titul získa Holandsko. Oranžoví sa pretancovali cez azúrových a modrých favoritov skupiny suverénne do štvrťfinále a určite sa tak skoro nezastavia. Spôsob, akým strelili Francúzom gól na 2:0, bol jedným z fantastických momentov pre futbal."

Blick (Švajč.): "Ďakujeme, Holandsko a už sa tešíme na štvrťfinále v Bazileji. Pri góle na 2:0 ste ukázali, aký krásny a jednoduchý vie byť futbal. Len to treba vedieť."

L´Equipe (Fr.): "La France, Pays Bas alebo Francúzsko zrovnané so zemou… Po úvodnej jalovej remíze s Rumunskom sa Francúzi proti Holanďanom napili plným dúškom z kalicha horkosti. Teraz už nemajú postupový osud vo svojich rukách."

Le Figaro (Fr.): "Francúzsko kapitulovalo tvárou v tvár v boji s holandskou armádou. Nádej na postup žije, ale náš osud už ovplyvňujú aj iní."

Libération (Fr.): "Gólové výpady Oranjes a francúzske zúfalstvo. Les Bleus už nie sú pánmi situácie. Zidanova generácia, respektíve to, čo z nej zostalo, je definitívne minulosťou. V piatok večer v Berne nás Holanďania roztrhali na franforce. Po tomto zápase si budú ľudia pamätať iba žiarivý výkon nášho súpera.”

Expressen (Švéd.): "Van Bästen 1:0, 2:0, 3:1, 4:1… Šou v podaní Holanďanov zmietla veľké Francúzsko."

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Holandská hra je očarujúca, ofenzíva imponujúca. Obrana síce niekedy nestojí na pevných nohách, ale stred poľa je miesto na odpaľovanie smrtiacich rakiet. Ich mená sú Sneijder, Kuijt, Robben, Van Persie. Všetci sú technicky na výške a rýchlostne v nedohľadne. A vpredu je ešte hádanka s názvom Van Nistelrooy, na ktorú Francúzi tiež nenašli odpoveď.”

Zdielať na