Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šebo prestúpil do francúzskeho AFC Valenciennes
Zdielať na
Futbal

Šebo prestúpil do francúzskeho AFC Valenciennes

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Slovenský futbalista a dosiaľ meňový hráč škótskeho klubu Glasgow Rangers Filip Šebo bude pokračovať v kariére vo francúzskom klube AFC Valenciennes.

Slovenský futbalista a dosiaľ kmeňový hráč škótskeho klubu Glasgow Rangers Filip Šebo bude pokračovať v kariére vo francúzskom klube AFC Valenciennes.

Dvadsaťštyriročný rodák z Bratislavy prestúpil definitívne do 13. tímu uplynulého ročníka Ligue1, kde bol na hosťovaní práve z Ibrox Parku. Túto skutočnosť priniesla vo štvrtok večer francúzska agentúra AFP, bližšie podrobnosti ako napr. dĺžku kontraktu neboli zverejnené.

Už dávnejšie bolo známe, že vedenie AFC Valenciennes rokuje s funkcionármi "jazdcov" o trvalom prestupe slovenského rýchlonohého útočníka, ktorý je v sezóne 2007/2008 na hosťovaní z "ostrovov" v krajine "galského kohúta".

Podľa nedávnych informácii v denníku Ouest France bola v hre zmluva na dva či tri roky pri odstupnom 1 milión eur. Noviny Glasgow Sunday Mail začiatkom mája referovali o pripravovanom transfere za 750 000 libier. "Vo Valenciennes chcú využiť opciu na Filipa," uviedol vtedy športovo-mediálny manažér hráča Michal Matejovič.

Bývalý hráč Kolína nad Rýnom, Interu Bratislava, Artmedie Bratislava a Austrie Viedeň Šebo zamieril do Škótska v auguste 2006 z rakúskej metropoly za odstupné 1,8 milióna libier. V ročníku 2006/2007 nastúpil v tíme z Ibrox Parku v 33 stretnutiach, strelil 2 góly a bol vyslaný na jednu sezónu na Stade Nungesser, pretože od príchodu kouča Waltera Smitha nemal miesto v zostave. Za Valenciennes v tomto ročníku Ligue 1 nastúpil v 31 zápasoch (13-krát v základe) a zaznamenal 4 presné zásahy.

Zdielať na