Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Futbalista roka. Ceny brali Hamšík aj Škriniar
Zdielať na

Futbalista roka. Ceny brali Hamšík aj Škriniar

BRATISLAVA / Slovensko spoznalo svojho najlepšieho futbalistu za rok 2018. Podobne ako vlani boli najhorúcejšími favoritmi Marek Hamšík a Milan Škriniar. Meno víťaza oznámil verejnosti syn nášho najlepšieho futbalistu uplynulého stroročia Ján Popluhár mladší.

"Futbalistom roka sa za rok 2018 stáva Marek Hamšík," vyhlásil Popluhár. Marek je v ankete absolútnym rekordérom. Cennú trofej získal už osmykrát. "Nie je to rutina. Ja sa z toho veľmi radujem. Tomu futbalu odovzdávam všetko, držím sa v dobrej kondícii, odovzdávam dobré výkony," povedal futbalista roka. 

Marekovi dýcha na chrbát Milan Škriniar. Za starším spoluhráčom zaostal o 34 bodov, získal ale cenu fanúšikov. "Cenu fanúšikov si veľmi vážim, som veľmi rád, že takto vedia oceniť moje výkony. Je to taká motivácia do ďalšej roboty," povedal Škriniar. Elitnú trojku doplnil Stanislav Lobotka. Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho hráča do 21 rokov si zo Šamorína odniesol Dávid Hancko.

"Beriem to ako taký záväzok, že musím napredovať viac a hlavne to odovzdať v reprezentácii," vysvetlil Hancko. Trénerom roka sa stal Nestor El Maestro, najlepšou futbalistkou zasa Dominika Škorvánková.

Súvisiace články