Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nitra porazila Košice 2:1
Zdielať na

Nitra porazila Košice 2:1

Súhrn výsledkov utorkových stretnutí 32. kola futbalovej Corgoň ligy 2007/2008. <b>VIDEÁ: Zostrihy zápasov Ružomberok-Banská Bystrica, Nitra-Košice</b>

Len teoretickú šancu mali Košičania na to, aby si zahrali v UEFA Intertoto Cupe. Museli však poraziť Nitru, a keďže sa im to nepodarilo, aj posledná tajnička Corgoň ligy je kolo pred koncom vyriešená. Už po 65 sekundách hry sa k strele z 27 m odhodlal domáci Kolbas a jeho strela opečiatkovala žrď Tujvelovej bránky.

To bolo v prvom polčase od oboch aktérov všetko. Košičania sa síce snažili, ale cez obranný val sa im nedarilo presadzovať. Hostia boli smerom dopredu úplne neškodí. Hra bola slabá, v pochodovom tempe s množstvom nepresností. Ani nečudo, že prvý roh sa zahrával až v nadstavenom čase prvého polčasu. Po obrátke futbal výrazne ožil.

Najprv Bicák po prihrávke Matiča z prvej namieril do rúk Tujvela, onedlho Novákova strela išla tesne nad. V 56. min sa hostia z rýchleho protiútoku prekvapujúco ujali vedenia, keď po prihrávke Baču R. Sloboda nedal Pulenovi šancu. Nitrania ožili a veľa nechýbalo, aby Grajciarova strela skončila opäť v bránke.

V 70. min Tóth fauloval v šestnástke Kolbasa. Nariadenú jedenástku Novák bezpečne premenil a dostal sa na čelo poradia kanonierov. V 76. min Nitrania po druhý raz vystrelili na bránku domácich a lopta skončila opäť za chrbtom Pulena. Spoza šestnástky presne namieril ľavačkou Bača. Domáci sa síce snažili vyrovnať, no boli to Nitrania, ktorí mohli prikrášliť svoje vedenie. V predposlednej minúte Karlík z priameho kopu trafil žrď.

MFK Košice - FC Nitra 1:2 (0:0)
Góly: 71. J. Novák (z 11 m) - 56. R. Sloboda, 76. M. Bača, ŽK: 57. Milinkovič, 89. N. Matič - 70. Martin Tóth, 74. Janíček, rozhodovali: Fajčík - D. Hrčka, Rendko, 1050 divákov

Hlasy:
Jaroslav Galko (asistent trénera Košíc): "Z výsledku sme veľmi sklamaní. Chceli sme sa s divákmi rozlúčiť víťazstvom, no žiaľ, dvakrát sme Nitranov pustili pred našu šestnástku a dvakrát sme inkasovali. Kým na prvý gól sme stihli odpovedať, na druhý sme už nemali šancí ani síl."
Pavel Hapal (tréner Nitry): "V prvom polčase sme sa zamerali na defenzívu. Košičania nám nedovolili hrať útočnejšie. Po prestávke som nabádal hráčov, aby sa tlačili dopredu. Nehrali sme podľa svojich predstáv, teší nás len víťazstvo a tri body."

Artmedia Petržalka - Spartak Trnava 2:1 (1:0)
Góly: 27. Obžera, 90.+ J. Kozák ml. - 60. Kožuch, ŽK: 18. Pavol Farkaš (Artmedia), 76. Burák, 85. T. Uhlík - 45.+ Barčík, rozhodovali: Micheľ - Slyško, Mikulaj, 3800 divákov

Rozlúčku so štadiónom za bratislavským Starým mostom nezačala Artmedia najlepšie. Naopak Trnavčania sa snažili Petržalke prekaziť majstrovské oslavy. V 9. min ako prvý trafil medzi žrde Barčík, no Kamenár zasahoval bez problémov. Na začiatku druhej 15-minútovky to dvakrát z priameho kopu skúšal Hruška, jeho strely však boli takmer totožné a smerovali nad petržalskú bránku.

V 20. min nemieril presne ani Kopúnek po narážačke s Kožuchom. Prvú peknú akciu vzapätí predviedli aj domáci po osi Kozák - Obžera - Cleber a Mráz zasahoval Rybánsky. Petržalské publikum v tričkách s motívom double sa dočkalo gólu v 27. min.

Burákova centrovaná lopta sa dostala až k Obžerovi stojacemu na zadnej žrdi a stredopoliar Artmedie ju s rozumom poslal do siete. Spartakovci boli aj naďalej aktívni, no vo veľkej horúčave si vôbec nepotykali s koncovkou. V 44. min Barčík pekne natiahol Kamenára a o minútu neskôr ho na druhej strane napodobnil aj Cleber.

Po zmene strán sa pokračovalo vo vlažnom tempe. V 53. min zakombinovali hostia a po Barčíkovej strele Kamenár reflexívne vyrážal na roh. O tri minúty neskôr pekne potiahol loptu Cleber, posunul ju Mrázovi, no pred ním obetavo zasiahol Cíferský. Po následnom rohu strieľal Oravec len do ľavej žrde. V 60. min sa Trnavčania predsa len dočkali, Barčík priťukol Kožuchovi a jeho strelu zvnútra šestnástky stihol Kamenár len pohladiť - 1:1.

Nasledujúce minúty nič prevratné nepriniesli. Až v 77. min strieľal v dobrej pozícii nepresne Kožuch a na opačnej strane sa k zakončeniu nedostal striedajúci a v najvyššej súťaži debutujúci Tomáš Uhlík. V 87. min roztlieskal štadión Fodrek, ktorý prekopol celú tribúnu. Pravý a zaslúžený aplauz prišiel až v nadstavenom čase, keď Kozák z priameho kopu z 18 m trafil nechytateľne k ľavej žrdi. Zariadil tak tesné víťazstvo Petržalky a na štadióne sa mohli začať pravé majstrovské oslavy.

Hlasy:
Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Myslím si, že krásny Kozákov gól bol takou bodkou za naším snažením sa počas celej sezóny. O ten gól sme boli dnes lepší, aj keď Trnava má dobré mužstvo. Našich hráčov bolo ťažko dostávať do tempa alebo pod nejaký tlak, že by museli zabrať. Som milo prekvapený, že prišlo dosť ľudí. Dnes sa zabavíme na Kolibe, verím, že oslava bude až do rána dlhá a pekná."

Jozef Adamec (tréner Trnavy): "Bolo to také slávnostné stretnutie, v ktorom chceli obe mužstvá ukázať, že vedia hrať futbal. Z našej strany to bol dobrý výkon, škoda, že nám nevyšli strelecké pokusy. Hra bola dosť vyrovnaná aj opatrná, pretože v takomto teple chodiť od bránky po bránku by bolo dosť nebezpečné. Nám chýbala väčšia skúsenosť niektorých hráčov, keďže sme dosť prehrávali súboje a často sme zbytočne strácali lopty."

MFK Ružomberok - Dukla Banská Bystrica 0:0
ŽK: 79. J. Maslo - 30. Debnár, 58. T. Pančík, rozhodovali: Matúš - Schmidt, Cuninka, 1754 divákov

TV JOJ

Pod Čebraťom to bol dlho futbal bez správneho korenia. Obe mužstvá hrali len vo vlažnom tempe, bez väčšej nápaditosti a tak sa málo atraktívny dej odohrával zväčša len medzi šestnástkami. V prvom polčase mali mierne navrch domáci, pokusy Števka, Zošáka a M. Bakoša však skončili na pevných hradbách.

Prvýkrát letela lopta do priestoru bránky až v 37. min, s Božokovou ďalekonosnou strelou z 20 m si Boroš bez problémov poradil. V záverečných minútach prvého dejstva boli o čosi aktívnejší vojaci, z mierneho tlaku však vyťažili len tri po sebe idúce rohové kopy.

Nudné futbalové predstavenie pokračovalo aj po prestávke. Mierny vzruch potom nastal v 59. min - Pilár sa ocitol s loptou v bezprostrednej blízkosti pred Borošom, no nemal dostatok času ani priestoru nebezpečnejšie vystreliť. S pribúdajúcimi minútami sa na trávniku množili fauly, hra sa ešte viac kúskovala a z tribún sa ozýval čoraz hlasitejší piskot.

Nudu preťala až 72. min a v nej bomba Ďuriša po samostatnom prieniku, ktorú Hajdúch vyrazil. A potom sa znova pokračovalo "po starom". Oboch súperov z nemohúcnosti vyslobodil až konečný hvizd rozhodcu.

Hlasy:
Ladislav Jurkemík (tréner Ružomberka): "Dnes sme zápas odohrali zle. Chýbalo nám viac nasadenia a lepší pohyb. Asi sa chlapci prispôsobili teplému počasiu, už pred zápasom sa mu zrejme poddali. Hrali sme zle, v porovnaní so zápasmi s Košicami a Nitrou akoby sme nastúpili s iným mužstvom. Remíza je napokon spravodlivá."
Štefan Horný (tréner Banská Bystrica): "Som spokojný s našou defenzívou, naopak strácali sme veľa lôpt v útočnej fáze, čím sme sa pripravovali o šance. Bol to boj medzi šestnástkami, bez väčších šancí. Teplo hráčom uberalo sily a asi aj preto robili chyby. Bol to typický remízový zápas."

MŠK Žilina - ZTS Dubnica 5:0 (3:0)
Góly: 16. M. Ďurica, 43. Adauto, 45. a 57. Štyvar, 49. Vladavič (z 11 m), ŽK: 49. Pleva, rozhodovali: Doboš - Laskovský, E. Weiss, 1281 divákov

Žilinčania si v poslednom domácom zápase proti Dubnici z chuti zakombinovali. V tretej minúte putovala lopta po osi Vomáčka - Štrba - Adauto, brazílsky legionár však v šestnástke volil namiesto strely prihrávku a vracajúci sa obranca loptu vyrazil. Prvý gól videla hŕstka žilinských fanúšikov po nie veľmi prudkej strele M. Ďuricu, ktorá prešla pomedzi stojacich hráčov a brankár Kolmokov ju nezachytil.

Hostia mali najväčšiu šancu v 39. min, Kiškova strela však skončila len na bočnej sieti. Dve minúty pred prestávkou strieľal z hranice pätnástich metrov Belák, brankár hostí loptu vyrazil, v tlačenici sa k nej dostal Adauto a trafil do odkrytej časti dubnickej bránky - 2:0. Tesne pred odchodom do šatní zvýšil vedenie domácich na 3:0 hlavičkou Štyvar.

Hneď po zmene strán mali domáci výhodu pokutového kopu. Pleva fauloval vo svojom pokutovom území Adauta a Vladavič prudkou strelou jedenástku premenil. V 57. min centroval z ľavej strany Tesák a Štyvar pridal svoj druhý gól hlavou v tomto zápase - 5:0.

V poslednej štvrtine stretnutia Žilinčania vo svojej aktivite mierne poľavili. Dubničania to však nedokázali využiť. V 79. min chcel striedajúci Hasanovič zastúpiť Štyvara, ale jeho hlavičkový pokus Kolmokov kryl. Domáci hráči mali ešte niekoľko šancí, ale šiesty gól sa im už streliť nepodarilo.

Hlasy:
Pavel Vrba (tréner Žiliny): "Som rád, že sme konečne pretrhli streleckú smolu. Zvykáme si na nových hráčov, ktorí predtým dostávali v zostave menej príležitostí. A som rád, že sme sa aj s nimi presadili. Budujeme mužstvo pre novú sezónu. Ak sa nám ho podarí doplniť ešte o dvoch - troch hráčov, mohli by sme aj v budúcej sezóne hrať o titul."
Juraj Bútora (tréner Dubnice): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Mali sme veľa zranených hráčov. Seye odcestoval za chorou mamou. Noví hráči v kádri sa snažili, Žilina však bola pre nás iný level. Keby sme za stavu 0:1 dali gól, mohol sa zápas vyvíjať inak. V druhom polčase som už len držal hráčom palce, aby nedostali viac gólov."

AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce 0:0
ŽK: 78. Chren (Zlaté Moravce), rozhodovali: Vlk - Kubačka, Ružbarský, 600 divákov

Priebeh súboja dvoch tímov zo dna ligovej tabuľky zodpovedal ich postaveniu v súťaži. Prvá štyridsaťpäťminútovka ponúkla iba jednu strelu hosťujúceho tímu do žrde bránky Dalibora Rožníka. Domáci Trenčín mal síce územnú prevahu, ale jeho snaha končila na hranici pokutového územia Zlatých Moraviec.

V dobrej pozícii nemierili presne Jašurek a ani Depetris. Nástup do druhej časti hry sa niesol v znamení zvýšeného tlaku domáceho tímu, ale Trenčania sa opäť k zakončeniu nedostali. Gólová šanca prišla na druhej strane.

V 67. min unikal Chren, ale tiesnený nemal dostatok času na zakončenie a jeho slabú strelu Rožník pohotovo vyrazil. O dve minúty nato vykopávali hostia po závare až z bránkovej čiary. V 76. min poslal domáci Sluijter priamy kop z hranice šestnástky tesne nad bránku. Hosťom občasne vychádzala hra na brejky, keď v 81. min bol sám pred takmer prázdnou bránkou Juska, no približne z 10 m trestuhodne prestrelil. Trenčín sa rozlúčil s domácim publikom bezgólovou remízou.

Hlasy:
Martin Stano (tréner Trenčína): "Chceli sme sa rozlúčiť víťazstvom, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Z oboch strán to bol iba priemerný zápas. Dá sa povedať, že futbal aj fanúšikovia trpeli. Som sklamaný z hry svojho mužstva."
Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec): "Bola veľká horúčava a umelá tráva teplo iba znásobila. Bolo vidieť, že hráči sú z toho hotoví. Oba tímy sa snažili o víťazstvo. My sme v úvodne dvadsaťminútovke nepremenili tri gólové šance. Súper mal tiež svoje príležitosti. Z tohto pohľadu je výsledok zaslúžený."

Slovan Bratislava - FC Senec 4:0 (3:0)
Góly: 30. Slovák (z 11m), 35. a 37. Masaryk, 81. Breznaník, ŽK: 29. M. Drahno (Senec), rozhodovali: Smolák - Csabay, Likavský, 2250 divákov

Hostia mali na úvod dve šance. Po Hanekovom zaváhaní Sľuka v 4. min preloboval Rodingera i bránku Slovana a následne Dobrotka vykopával loptu z bránkovej čiary po strele Gaucha. Domáci sa však rýchlo otriasli a ešte v prvom dejstve v rozpätí ôsmych minút rozhodli o osude stretnutia.

Na konci prvej polhodiny stopér Senca Drahno stiahol v pokutovom území Masaryka a hlavný arbiter Smolák ukázal na biely bod. Samuel Slovák sa z jedenástky nemýlil a poslal belasých do vedenia - 1:0. Potom začal na trávniku úradovať aktívny a s dôrazom hrajúci Masaryk Dvadsaťosemročný útočník Slovana najskôr po individuálnej akcii v 35. min prekonal Novotu a o dve minúty na to si v súboji jeden na jedného poradil s Drahnom a poľahky napol sieť - 3:0.

V závere I. polčasu mohol skorigovať nepriaznivý stav Medveď, ale mieril nepresne. Po zmene strán prinútil Slovák v 54. min Novotu k robinzonáde, onedlho netrafil medzi žrde hosťujúcej bránky Breznaník. Senčania odpovedali opäť Medveďom. Jeho tutovku však Rodinger nohami zlikvidoval a vyznamenal sa aj pri príležitosti striedajúceho Kozára.

Na Tehelnom poli napokon strieľali góly iba domáci, v 81. min spečatil konečný stav Breznaník - 4:0. Futbalisti Slovana sa v poslednom domácom dueli corgoňligovej sezóny 2007/2008, ktorý sledoval v hľadisku aj reprezentant Róbert Vittek, rozlúčili so spokojnými divákmi zaslúženým štvorgólovým víťazstvom.

Hlasy:
Ladislav Pecko (tréner Slovana): "Bolo dobré, že Senec mal pred naším vzájomným duelom istú záchranu a mohol hrať uvoľnene. Som rád, že hráči sa s fanúšikmi rozlúčili v domácom prostredí takýmto skvelým výkonom a výsledkom. Futbal bol otvorený a diváci v hľadisku sa mohli zabávať až do 90. min. Brankár Rodinger dostal po prvý raz šancu. Zneškodnil tri čisté šance súpera a určite bude chytať aj v záverečnom kole v Trnave. Slováka som striedal a šetril ho, pretože si musí oddýchnuť pred spomenutým duelom so Spartakom. Navyše Samo mal tri žlté karty a prípadná štvrtá by mu znemožnila v Trnave hrať."

Jozef Valovič (tréner Senca): "Neprišli sme na Slovan s tým, že takto vysoko prehráme. Nastúpili sme bez piatich hráčov základnej zostavy - Kuráňa, Bubenka, Knappa, Jelínka a Konečného. O výsledku rozhodol prvý polčas. To, čo predviedli naši stopéri, Drahno s Marcinom, pri inkasovaných góloch, niekedy nie je vidieť ani na úrovni nižších súťaži. Vybuchli ako vianočné prskavky. Po zmene strán sa hra vyrovnala, Medveď a Gaucho však svoje šance nepremenili. Gratulujem Slovanu k zaslúženému víťazstvu."