Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Košičania si víťazstvo zaslúžili
Zdielať na
Futbal

Košičania si víťazstvo zaslúžili

Súhrn výsledkov utorkových stretnutí 31. kola futbalovej Corgoň ligy 2007/2008. MFK Košice - AS Trenčín 2:1 (1:1) <b>Pozrite si VIDEO</b>

Súhrn výsledkov utorkových stretnutí 31. kola futbalovej Corgoň ligy 2007/2008 (duel ZTS Dubnica - FC ViOn Zlaté Moravce /2:0/ predohrali 13. mája):


FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 3:1 (3:1)
Góly: 9. M. Hruška, 17. Kožuch, 34. Doležaj - 27. Adauto, ŽK: 90. Koristek (Žilina), rozhodovali: Vlk - Sluk, Košecký, 2249 divákov

"Červeno-čierni" už v I. polčase prevýšili trápiacich sa Žilinčanov a svoju aktivitu a celkovú hernú prevahu vyjadrili aj gólmi. Už v 9. min Bernáth presným pasom našiel Hrušku, ktorý si poľahky položil Kuciaka a do prázdnej bránky otvoril skóre zápasu - 1:0.

V 17. min Žilinčania po hrubej chybe dostali ďalší úder, keď Kožuch rutinérsky obišiel Vomáčku a krížnou strelou povedľa vybiehajúceho Kuciaka zvýšil na 2:0. Snaživí hostia sa snažili stav zvrátiť kombinačnou hrou, čo sa im o desať minút podarilo. Belák najprv propagačnou strelou vystrašil Rybánskeho, ktorý loptu vyrazil na roh.

Z tretieho rohového kopu, ktorý vzápätí rozohral Jež, vyskočil na centrovanú loptu Brazílčan Adauto a znížil na 1:2. V 30. min sa spustila silná prietrž mračien, ktorá priniesla šťastie Spartaku. V 34. min Doležaj nechytateľnou prízemnou delovkou z 25 m cez deravý žilinský múr nedal Kuciakovi šancu - 3:1.

Druhý polčas úrovňou zaostal za prvým. Tesne po prestávke zaujala Barčíkova strela, ktorá však mierila iba do brvna žilinskej bránky. Viac z hry mali domáci, strelami sa prezentovali Bernáth a opäť Barčík. Desať minút pred koncom zápasu sa dostal k zakončeniu aj hosťujúci Jež, Rybánsky bol však pozorný. Štvrtý gól domácich mohol pridať aktívny Hruška, jeho delovku však Kuciak kryl.

Hlasy:
Jozef Adamec (tréner Trnavy): "Videli sme od Trnavy takých šesťdesiat minút kvalitný zápas, ktorý bol proti silnému súperovi veľmi taktický. Na zápas sme sa dobre pripravili, na začiatku sme si po individuálnych akciách vypracovali šance, ktoré s ľahkosťou naši hráči premenili - či už Hruška alebo Kožuch. To sú akcie, pre ktoré sa chodí na futbal. Naši chlapci dnes hrali so srdcom, kvalitne a víťazstvo sme si zaslúžili. Žilinčania sa k nášmu výkonu priblížili v druhom polčase."

Pavel Vrba (tréner Žiliny): "Myslím si, že zápas sa rozhodol už v prvom polčase. Z našej strany to bol katastrofálny výkon najmä v obrannej fáze, keď si uvedomím, aké sme dostali góly. Naši hráči si akoby neuvedomili vážnosť stretnutia, keď Pekarík, Pečálka, ktorí po hrubých chybách dostali domácich na koňa. Na druhej strane si Kuciak postaví múr a z 30 metrov dostane gól. Tak z toho som až šialene nespokojný. V druhom polčase sme sa o niečo zlepšili v ofenzíve i v obrannej činnosti. Trnave sme darovali tri góly, ale na druhej strane si Spartak nenechá na vlastnom trávniku vziať dobrý výsledok. Domácim gratulujem k zaslúženému víťazstvu."

FC Nitra - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Gól: 67. Semeník, ŽK: 72. Martin Tóth - 65. Gallo, rozhodovali: Pavlík - Csabay, Mókoš, 2090 divákov

Nitrania nastúpili na zápas s jednou podstatnou zmenou, keď sa v bránke po dlhom čase neobjavil Hroššo, na jeho miesto sa postavil Tujvel. Po nesmelom začiatku prvý prebral divákov domáci Sloboda, no jeho
strela spoza pokutového územia v 17. min letela nad. V 20. min sa dostal do šance Bakoš, ale Tujvel bol pozorný.

O dve minúty poslal Bača loptu z otočky iba do rúk brankára Ružomberka a v 24. min namieril hosťujúci Pilár z 12 m vysoko nad. Do konca polčasu ešte zaujali strely Karlíka a Grajciara z diaľky a päť minút pred prestávkou predviedol svoje umenie brankár Nitry Tujvel po strelách Pilára a Bakoša.

Po prestávke mala hra rovnaký charakter, no v 67. min poslal domáci Tóth dlhý center z polovice ihriska do pokutového územia hostí, lopta sa dostala ku Karlíkovi, ten vyslal tvrdú strelu na Smiešku, ktorý loptu vyrazil iba pred Semeníka a nitriansky kanonier otvoril skóre - 1:0. Štvrťhodinu pred záverečným hvizdom sa dostal do brejku Grajciar, brankár hostí však včasným vybehnutím nebezpečenstvo zažehnal.

V závere zápasu Ružomberčania vyvinuli tlak na bránku Nitry, z čoho rezultovali aj gólové situácie: Sivčevič trafil prudkou strelou spoza pokutového územia žrď Tujvelovej bránky a krátko na to ju len tesne vedľa bránky Nitry poslal hlavou Kukoľ. V samom závere mal ešte brejkovú príležitosť domáci Vrána, no úspešný nebol, a tak sa stav 1:0 už nezmenil.

Hlasy:
Pavel Hapal (tréner Nitry): "My sme boli šťastnejším mužstvom, ale musím pochváliť chlapcov, že odviedli dobrú prácu, ukázali srdce a bojovnosť. Ružomberok bol dnes lepším mužstvom, ale som rád, že tri body zostali doma."
Ladislav Jurkemik (tréner Ružomberka): "Dnes sme zopakovali dobrý výkon proti Košiciam, vypracovali sme si dostatok šancí. Hráčom môžem vyčítať iba to, že svoje príležitosti nepremenili. Podali sme dobrý výkon, nemali sme dostatok šťastia. Myslím si, že nezvíťazil lepší, pretože by sme si zaslúžili minimálne bod."

MFK Košice - AS Trenčín 2:1 (1:1)
Góly: 17. Milinkovič, 89. N. Matič - 38. Cs. Horváth, ŽK: 63. N. Matič - 41. Cs. Horváth, 63. Sluijter, 67. Chanti, rozhodovali: K. Horváth - Vorel, Bobko, 550 divákov

Posledný tím tabuľky z Trenčína ešte živil šancu na udržanie sa medzi elitou, ale musel bezpodmienečne zvíťaziť. Už v 4. min Depetrisova strela vystrašila Putnockého, hneď z protiútoku však Milinkovič sledoval nevydarenú strelu Majoroša, no loptu napálil len do žrde.

Po štvrťhodine hry však domácim vyšla rýchla kombinačná akcia. Bicák našiel centrom Milinkoviča, a ten sa hlavou tentoraz nemýlil - 1:0. V ďalšom priebehu sa na ihrisku veľa neudialo a vzruch priniesla až 38. min, keď Jašurekov kop z pravej strany presnou hlavičkou usmernil kapitán hostí Cs. Horváth - 1:1. Po zmene strán mal prvú veľkú šancu domáci Škutka, no Volešák ju zmaril.

Na opačnej strane sa zaskvel Putnocký po Hlohovského presnej strele. V 76. min fauloval Trenčan Marček Milinkoviča, ale nariadenú jedenástku Matič nepremenil, keď Volešák loptu chytil. Desať minút pred koncom stretnutia sa útoky prelievali z jednej strany na druhú, a prakticky z každého visel vo vzduchu gól. V 80. min domáci Milinkovič trafil brvno, ten istý hráč onedlho vo vyloženej príležitosti obstrelil brankára i bránku.

Na opačnej strane zasa Putnocký bravúrne zneškodnil Jašurekovu bombu. Minútu pred koncom vystrelil Matič spoza šestnástky a gólom na 2:1 spečatil nielen osud stretnutia, ale i osud Trenčanov v najvyššej slovenskej súťaži.

Hlasy:
Jaroslav Galko (asistent trénera Košíc): "Bol to priemerný až podpriemerný zápas. Nebyť Bicáka, tak v prvom polčase by sme dopredu nič nevymysleli. Šťastne sme viedli, no ešte do polčasovej prestávky hostia vyrovnali. Po zmene strán sme už boli aktívnejší, mali sme viac šancí a víťazstvo sme si viac zaslúžili."

Martin Stano (tréner Trenčína): "V dnešnom dueli sme museli vyhrať, žiaľ, definitívne sa rozhodlo o našom zostupe. Mrzí ma, že v takom dôležitom boji nás neprišlo podporiť vedenie. Dôležitosť zápasu nám v prvom polčase podlamovala nohy, záver bol už veľmi otvorený, a tak ako sme mohli dosať góly, mohli sme ich aj streliť. Ďakujem chlapcom, že bojovali až do konca a prajem im skorý návrat do najvyššej súťaže. Ja pri tomto mužstve končím."



Dukla Banská Bystrica - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 83. Szabó, ŽK: 40. Velický, 66. Poljovka, 84. T. Pančík - 27. Ižvolt, 32. Janek, rozhodovali: Olšiak - Jankovič, Ádám, 2257 divákov

V prvom polčase sa hral futbal bez šancí, dominoval najmä boj v strede ihriska. Akcie oboch mužstiev sa väčšinou končili v šestnástke alebo pred ňou. Domáceho gólmana Boroša vystrašil v 23. min Masaryk, ktorý z ľavého rohu mieril tesne vedľa.

O desať minút neskôr slovanista Hanek v pokutovom území stiahol Uškoviča, no Kulík penaltu nepremenil - Mucha loptu vyrazil a exekútor pokutového kopu pred ležiacim brankárom Slovana prestrelil bránku. V 40. min zaujala ešte hlavička domáceho Kotrysa, ktorý zblízka poslal loptu vedľa Muchovej bránky. Po zmene strán hrala aktívne Dukla, Kulíkov center vyťahoval Mucha spod brvna a Uškovič hlavičkoval v 47. min tesne vedľa.

Najväčšiu šancu zahodili domáci o desať minút neskôr: Gajdoš z rohu našiel Velického pri vzdialenejšej žrdi a stredopoliar Dukly trafil brvno. Bystričanom však aktivita nepriniesla ovocie a tešil sa Slovan. V 83. min prenikajúceho Slováka fauloval tesne za šestnástkou Michal Pančík a priamy kop využil Szabó, keď Boroš čakal center a na loptu nezareagoval - 0:1.

Hlasy:
Štefan Horný (tréner Banskej Bystrice): "Bol to zápas o jednom góle, dal ho Slovan, a preto vyhral. Hostia nás nepustili do žiadnej vážnejšej šance. Škoda nepremenenej penalty, budeme to musieť riešiť a vopred určiť hráča, ktorý pôjde kopať. V druhom polčase sme mali prevahu, ale nevyužili sme ju a súper nás potrestal. Aj taký je futbal, musíme dohrať ligu so cťou."

Ladislav Pecko (tréner Slovana): "V prvom polčase sme sa spoliehali na brejkové situácie, tie nám však nevyšli. Dôležitým momentom bola nepremenená jedenástka domácich. Po prestávke nás domáci zatlačili, my sme však trpezlivo bránili a čakali na vhodnú príležitosť. Vyšla nám štandardka, z ktorej sme dali rozhodujúci gól a v závere sme to ustáli. Ešte nevzdávame boj o piate miesto."

Zdielať na