Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na lavičku Trnavy smeruje srbský tréner Vermezovič
Zdielať na
Futbal

Na lavičku Trnavy smeruje srbský tréner Vermezovič

Zdroj: SITA/Martin Mikláš

Novým trénerom futbalistov Spartaka Trnava by sa mal stať Srb Vladimir Vermezovič

Novým trénerom futbalistov Spartaka Trnava by sa mal stať Srb Vladimir Vermezovič.

"Osobne som sa s ním stretol dvakrát, absolvovali sme veľmi konštruktívne debaty. Videl naživo náš zápas s Dubnicou," povedal pre denník Šport zástupca majiteľov klubu Peter Bahula a dodal: "Pre naše mužstvo by mohol byť tým pravým mužom, ktorý posunie hernú, výkonnostnú a v neposlednom rade aj výsledkovú hranicu opäť vyššie. Na základných veciach sme dohodnutí, spresňujeme ešte detaily spolupráce."

Štyridsaťštyriročný belehradský rodák Vermezovič v minulosti ako hráč bol trikrát majstrom bývalej Juhoslávie s Partizanom Belehrad a dvakrát si obliekol najcennejší dres. V zahraničí pôsobil spolu sedem rokov, a to v Gijóne, Salamance, Panioniose a Hannoveri. Svoju trénerskú kariéru začínal na "farme" Partizana - v tíme Teleoptik. So samotnými "grobarmi" bol od januára 2004 pri zisku domáceho titulu, v 3. predkole Ligy majstrov (neúspech proti Artmedii Petržalka v rozstrele z 11 m) a následne v osemfinále Pohára UEFA, v ktorom Belehradčania podľahli neskoršiemu držiteľovi trofeje - CSKA Moskva.

Terajším kormidelníkom Trnavy od 6. mája namiesto Josefa Mazuru je Jozef Adamec. Šesťdesiatšesťročný rodák z Vrbového predtým pôsobil v štruktúrach klubu ako športový manažér.

Zdielať na