Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Vittek rokuje s Hoffenheimom, tvrdí Bild
Zdielať na
Futbal

Vittek rokuje s Hoffenheimom, tvrdí Bild

Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek

Slovenský futbalový útočník Róbert Vittek rokuje o možnom angažmáne s momentálne len druholigovým nemeckým klubom TSG 1899 Hoffenheim, tvrdí denník Bild

Slovenský futbalový útočník Róbert Vittek rokuje o možnom angažmáne s momentálne len druholigovým nemeckým klubom TSG 1899 Hoffenheim. Informáciu priniesol denník Bild.

Správa o takomto možnom novom pôsobisku je síce zaujímavá už pred víkendom, ale závažnosť tohto kuloárneho šumu bude určite stanovená až výsledkami záverečného kola I. i II. bundesligy.

Klub 1. FC Norimberg, v ktorom Vittek momentálne pôsobí spolu so svojím krajanom Marekom Mintálom, totiž bojuje o zotrvanie medzi elitou, zatiaľ čo spomenutý Hoffenheim má nádej prebojovať sa do najvyššej dlhodobej súťaže.

Financie by údajne nemali byť problémom: Bild pripomína rozpočet 20 miliónov eur na prestupy od Dietmara Hoppa, sponzora TSG 1899. Bild však nezískal stanovisko Najlepšieho futbalistu SR 2006, športový riaditeľ Norimbergu Martin Bader odmietol celú vec komentovať a hoffenheimský tréner Ralf Rangnick priamo povedal: "Medzi nami a Vittekom či jeho zástupcom sa neudial žiaden kontakt."

Začiatkom apríla vyvstal záujem španielskeho klubu Getafe CF o 26-ročného Bratislavčana. Na webe "Bavorov" sa objavila "cenovka" 7,5 milióna eur. Vittek bol v ostatných týždňoch spájaný aj s Hannoverom 96 či VfL Bochum.

Zdielať na