Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na zápase Banská Bystrica - Žilina horelo
Zdielať na
Futbal

Na zápase Banská Bystrica - Žilina horelo

V sobotu sa hrali ďalšie zápasy Corgoň ligy, ktoré boli na góly chudobné. Futbaloví fanúšikovia si však aj tentokrát prišli na svoje. <b>VIDEO: Zaujímavé momenty zo zápasov</b>

V sobotu sa hrali ďalšie zápasy Corgoň ligy, ktoré boli na góly chudobné. Futbaloví fanúšikovia si však aj tentokrát prišli na svoje.

Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 1:1 (1:1)
Góly: 41. Poljovka - 26. Jež, ŽK: 14. Pečálka, 38. Lietava, 84. M. Ďurica (všetci Žilina), rozhodovali: Kačenga - Csabay, Bobko, 3120 divákov

V Banskej Bystrici sa hral pekný kombinačný futbal za ideálneho počasia. Už v 37. sekunde sa prezentoval peknou strelou spoza šestnástky domáci útočník Ďuriš, no mieril tesne vedľa. Potom však prišli chvíle Žiliny. V 10. min poslal Vladavič do šance Lietavu, ale útočník Žiliny pred Borošom prekopol. V 16. min centroval do ohňa po predchádzajúcom zle zahratom rohovom kope Jež, Štyvar sa "zabudol", zostal sám pred Borošom, hlavičkoval presne, no gólman Dukly sa zaskvel zázračným zákrokom.

Asistent rozhodcu neodmával ofsajd. Záložník Žilinčanov Jež bol naďalej aktívny a prinieslo to ovocie. V 26. min vbehol s loptou po pravej strane, jeho prihrávku v pokutovom území nik nezachytil, no na opačnej strane sa dostala lopta k Vladavičovi, ktorý ju späť poslal pred bránku, kde bol už Jež a zblízka otvoril skóre - 0:1. Dukla ožila až po polhodine hry. V šanciach boli Ďuriš i Pečovský, ujala sa však až delovka Poljovku v 41. min. Domáci zahrávali priamy kop približne z 30 metrov, Bulík prenechal loptu rozbehnutému obrancovi Dukly, ktorý sa postaral o pekný gólový moment - 1:1. V závere prvého polčasu Dukla vystupňovala svoj tlak, dve veľké šance mal Uškovič, no pred brankárom hostí neuspel.

V druhom polčase pekný futbal so šancami na oboch stranách pokračoval, najväčšiu spálili hneď v úvode Žilinčania. Štyvar pekne našiel pred bránkou nabiehajúceho Lietavu, ktorý minul poloprázdnu bránku. Po hodine hry Jež poslal z pravej strany pekný center na Lietavu, ktorý zblízka mieril nad brvno. Potom prišli chvíle Dukly, najmä striedajúci Tomáš Pančík priniesol do hry oživenie. V 69. min poslal peknú loptu na Velického, ktorý napodobnil Lietavu a tiež hlavou mieril nad bránku.

V 77. min zvonilo brvno po tom, ako sa lopta dostala po hlavičke Vyskoča na hlavu Uškoviča, ale tentoraz už asistent rozhodcu zdvihol zástavku. V 80. min sa mohol presadiť striedajúci Žilinčan Martin Ďurica, ktorý sa rútil na Boroša, no zoči-voči nemu sa nepresadil. Na konci stretnutia mala viac hry Dukla, doslova tlačila hostí, ale gól už nedokázala streliť.

Hlasy:
Štefan Horný (tréner Banskej Bystrice):
"Diváci si prišli na svoje. Bol to futbal hore-dole, s viacerými šancami. Inkasovali sme po chybe, no kontrovali sme pekným gólom Poljovku. V úvodne druhého polčasu nás hostia zatlačili, ale potom sme už hrali vyrovnanú partiu a v závere sme mali menší tlak. Vytvorili sme si dosť šancí. Škoda, že sme ich nepremenili. Zápas sa však musel divákom páčiť."

Pavel Vrba (tréner Žiliny): "Myslím si, že obaja tréneri sme sklamaní, lebo sme chceli vyhrať. Diváci videli útočný futbal z oboch strán a určite sa zabávali. Škoda, že sme nestrelili víťazný gól, mohli sme však aj inkasovať. Napokon je výsledok asi spravodlivý. Chýbalo nám viac pokoja, ale môžem byť až na chyby v obrane s našou predvedenou hrou spokojný."

MFK Košice - Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 22. J. Novák - 67. Hanek, ŽK: 40. Slovák, 58. Kosmeľ (obaja Slovan), rozhodovali: Tomčík - D. Hrčka, Kubačka, 1655 divákov

Košické publikum prekvapili viaceré zmeny v domácej zostave, napriek tomu však MFK vo vyrovnanej partii nezačal zle. Nakoniec zápas skončil remízou.
Už v 17. min vystrelil Milinkovič z viac ako 20 metrov a brankár Mucha zachránil pred Matičom. Slovan otvorenou hrou čakal na svoju príležitosť. Skóre však mohol otvoriť domáci Novák, namieril však vedľa. Hneď z protiútoku mal Sylvestr šancu, ale zmaril ju brankár Putnocký.

Hneď nato domáci kanonier Novák prevzal v 22. min prihrávku od Kolbasa a rozvlnil sieť Slovana - 1:0. Ďalší priebeh v prvom polčase bol vyrovnaný. Nebezpečne vystrelil už len Milinkovič v 38. min z priameho kopu, Mucha však parádnym zákrokom odvrátil nebezpečenstvo.

Cez prestávku urobil Slovan dve zmeny v zostave, čo sa priaznivo prejavilo na jeho hre. Najskôr Kosmeľ a po ňom aj Masaryk mohli vyrovnať, ale brankár Putnocký bol proti. Hostia však v ofenzíve pokračovali ďalej a v 67. min po rozohranom rohovom kope Hanek trafil hlavou brvno a od neho sa lopta skĺzla do siete - 1:1.

Po vyrovnaní hrali obe mužstvá aj naďalej útočne. Najskôr mal šancu domáci Novák a po ňom sa ocitol v dobrej príležitosti aj striedajúci Meszároš. Vzruch na ihrisku nechýbal, ale napokon sa obojstranne útočný zápas skončil zaslúženou remízou.

Hlasy:
Ján Kozák st. (tréner MFK Košice):
"Samozrejme, pre mňa to bol poučný zápas, lebo som vyskúšal mladých hráčov, ktorí sa na ihrisku nestratili. Myslím si, že v prvom polčase sme podali dobrý výkon a keby Novák v jeho závere premenil šancu, po prestávke sa mohlo stretnutie vyvíjať celkom inak."

Ladislav Pecko (tréner Slovana): "Mal som už pocit, že zápas sa skončí ako predchádzajúce dva v Čermeli. Našťastie sme však remizovali, ale zo začiatku sa mi zdalo, že moji zverenci sa nechali zaskočiť zostavou súpera. Začali hrať vlažne, museli sme doťahovať. Napokon sme vyrovnali a postarali sa o zaujímavý zápas. Vynikli v ňom obaja brankári, predovšetkým však domáci Putnocký."

FC Nitra - FC Artmedia Petržalka 0:3 (0:1)

Góly: 39. Obžera, 72. Zb. Pospěch, 89. Urbánek, ŽK: 11. Čeman, 22. Martin Tóth, 45. Grajciar - 30. Čišovský, 86. Guédé, 90. Saláta, rozhodovali: Micheľ - Brendza, Cuninka, 5298 divákov

Stretnutie sa začalo "zoznamovacími" streleckými pokusmi domáceho Grajciara a hosťujúceho Čišovského. Do prvej šance sa dostal v 15. min mladý Nitran Kolár, no jeho pokus o "nožničky" z 10 metrov nebol úspešný. Krátko nato hlavičkoval Semeník tesne nad bránku hostí. V 29. min našiel center v pokutovom území Nitry Zbyňka Pospěcha, ale lopta po jeho strele skončila v rukách brankára Hrošša. Rovnako tak bolo aj po hlavičke toho istého hráča o štyri minúty neskôr. Po zraneniach domáceho Baču a Kolára a ich vynútených striedaniach prišiel v 39. min blesk z jasného neba v podobe gólu Obžeru, ktorý využil zaváhanie v obrane Nitry, keď sa nedohodli brankár Hroššo so stopérom Tóthom a poslal loptu do siete - 0:1.

Po prestávke Nitrania zatlačili, strely Babica i Slobodu sa však neujali a v bránke neskončili ani dva hlavičkové pokusy Karlíka. Udrelo však na opačnej strane, keď sa až pred Hrošša dostal znenazdajky český legionár Pospěch. Ten najskôr trafil žrď nitrianskej bránky a vzápätí aj sieť - 0:2. Favorizovaní futbalisti Artmedie napokon dokonali dielo skazy v 89. min, keď gólman Nitry Hroššo vyrazil loptu von z pokutového územia a následne ju Urbánek poslal lobom do nitrianskej bránky - 0:3.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa si po trojgólovom víťazstve pod Zoborom upevnili svoje líderské postavenie na čele tabuľky Corgoň ligy a sú najväčším ašpirantom na zisk majstrovského titulu.

Hlasy:

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Stretnutie sa mi hodnotí veľmi zle, pretože sme dostali tri góly a žiaden sme nedali. Zápas ovlyvnilo skoré striedanie dvoch našich zranených hráčov, ale hoci sme si vypracovali viaceré šance, gól sme nedali. Hostia naopak využili všetky svoje príležitosti."

Vladimír Weiss (tréner Petržalky): "Sme radi, že sme v Nitre zvíťazili. V druhom polčase si Nitra vytvorila tlak, ale hrali sme užitočne a dali sme tri góly. Obával som sa výpadku niektorých hráčov pre zranenie. Pred zápasom by som bral aj bod, ale myslím si, že dnes sme v Nitre vyhrali zaslúžene."

Spartak Trnava - ZTS Dubnica 1:1 (1:0)

Góly: 36. M. Guldan - 64. T. Zápotoka, ŽK: 57. Kožuch (Trnava), rozhodovali: Matúš - T. Somoláni, Mókoš, 3981 divákov

Zvláštny úvod mal zápas Spartaka s Dubnicou, keď sa počas tradičnej hymny "Il Silenzio" ozýval piskot z tribún. Severná tribúna bola zahalená množstvom transparentov trnavských fanúšikov vyjadrujúcich nespokojnosť s novým mužom na trnavskej lavičke - Jozefom Adamcom. Nápisy obsahovali výroky ako "Vo vedení máme debilov, na lavičke máme opilca a titulu sa nedočkáme", "Výborný hráč, ale mizerný tréner", či "Adamec von".

Po odvolaní Josefa Mazuru uviedli funkcionári Spartaka bývalého vynikajúceho futbalistu z postu koordinátora do pozície hlavného trénera. Návšteva na sobotňajšom stretnutí bola odzrkadlením neúspešných výsledkov a výkonov červeno-čiernych, najmä neúspešného prvomájového finále SP na žilinskom trávniku s Artmediou.

Obidve mužstvá v prvopolčasovom dejstve predviedli matný výkon plný nepresností. I keď snaha Trnavčanov bola naoko badateľná, pred šestnástkou sa "červeno-čierni" predvádzali zbrklo, nepresne. Na druhej strane sa "modro-bieli" Dubničania protiútokmi snažili odpovedať, ale vždy dobre pozične hrajúci kapitán Doležaj spolu so Senegalčanom Babacarom Niangom ofenzívnu snahu hostí zabrzdili. Prevažná časť hry sa odohrávala medzi šestnástkami v strede poľa. V 36. min si riedko zaplnené trnavské tribúny zakričali gól, keď Guldan po bežnom prieniku a prihrávke Kožucha zbehol po ľavej strane, obhodil si Oberta a krížnou strelou od ľavej žrde prekonal Perniša - 1:0.

V 44. min sa opäť strelecky prezentoval Guldan, tentoraz však jeho pokus minul cieľ. Aj po obrátke sa hral vlažný futbal, bez pohľadných zakončení. Za zmienku stojí akcia Dubnice v 64. min, po ktorej hostia vyrovnali na 1:1. Striedajúci Ľupták odcentroval, našiel presne nabiehajúceho neobsadeného Tomáša Zápotoku, ktorý hlavou vyrovnal. V 86. min prudko vystrelil domáci Ďuriš, na stave sa však nič nezmenilo. Platilo to aj v 90. min, keď Filipovič v gólovej situácii nedokázal zužitkovať svoju šancu. Trnava po remíze 1:1 s "priemiernou" Dubnicou stratila možnosť bodovo sa dotiahnuť na tretí tím tabuľky - Nitru.

Hlasy:

Jozef Adamec (tréner Trnavy): "Z môjho pohľadu bol zápas svižný, mal svoje tempo. Chýbal nám iba krôčik a boli by sme veselší."

Juraj Bútora (tréner Dubnice): "Videli sme bojovný zápas. V prvom polčase sme nehrali dobre. Cez polčasovú prestávku som však hráčom dohovoril a zlepšili sa v pohybe i kombináciach. Našou túžbou bolo vyrovnať, čo sa nám aj podarilo. Myslím si, že remíza vyjadruje pomer síl na trávniku a je spravodlivá."


Zdielať na