Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Slovenský majster opäť už od 1. predkola
Zdielať na
Futbal

Slovenský majster opäť už od 1. predkola

Zdroj: soccerlens.com

Slovenský futbalový majster 2007/2008, Artmedia Petržalka či MŠK Žilina, bude v Lige majstrov aj v sezóne 2008/2009 začínať už v 1. predkole tejto najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže.

Slovenský futbalový majster 2007/2008, Artmedia Petržalka či MŠK Žilina, bude v Lige majstrov aj v sezóne 2008/2009 začínať už v 1. predkole tejto najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže.

SR figuruje v klubovom rebríčku krajín zverejnenom na internetovej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) na 25. priečke, ktorá prináša iba takéto základné nasadenie. Hornú šestku s majstrom i druhým v príslušnej lige s automatickým právom účasti priamo v skupinovej fáze tvoria Španielsko, Anglicko, Taliansko, Francúzsko, Nemecko a Portugalsko.

Len šampión sa do tejto časti súťaže dostáva v prípade Rumunska, Holandska a Ruska, pričom nováčikom medzi elitou je prvý spomenutý štát. Znamená to, že CFR 1907 Kluž vstúpi do diania až v skupine a Steaua Bukurešť sa predstaví v 3. predkole LM (rovnako vicemajster Holandska a Ruska), v ktorom rozbehnú svoje účinkovanie aj držitelia škótskeho, ukrajinského, belgického, českého, tureckého a gréckeho primátu.

Od 2. predkola budú bojovať vicemajstri ostatných spomenutých šiestich krajín a spolu s nimi aj premianti z Bulharska, Švajčiarska, Nórska, Izraela, Srbska, Dánska a Rakúska. Slovensko je tretie pod touto "čiarou". Oficializácia tejto informácie sa udeje v polovici júna už aj s konkretizovaním jednotlivých klubov.

Nasadenie do jednotlivých fáz futbalovej Ligy majstrov 2008/2009 podľa krajín na základe klubovho rebríčka UEFA:

Skupinová fáza:
víťaz LM 2007/2009
majster: Španielsko, Anglicko, Taliansko, Francúzsko, Nemecko, Portugalsko, Rumunsko, Holandsko, Rusko
vicemajster: Španielsko, Anglicko, Taliansko, Francúzsko, Nemecko, Portugalsko

3. predkolo:
tretí v tabuľke: Španielsko, Anglicko, Taliansko, Francúzsko, Nemecko, Portugalsko
štvrtý v tabuľke: Španielsko, Anglicko, Taliansko
vicemajster: Rumunsko, Holandsko, Rusko
majster: Škótsko, Ukrajina, Belgicko, Česko, Turecko, Grécko

2. predkolo:
vicemajster: Škótsko, Ukrajina, Belgicko, Česko, Turecko, Grécko
majster: Švajčiarsko, Nórsko, Izrael, Srbsko, Dánsko, Rakúsko

1. predkolo:
majster: Poľsko, Maďarsko, SLOVENSKO, Chorvátsko, Cyprus, Švédsko, Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Lotyšsko, Litva, Fínsko, Moldavsko, Írsko, Gruzínsko, Macedónsko, Island, Bielorusko, Albánsko, Estónsko, Arménsko, Azerbajdžan, Kazachstan, Severné Írsko, Wales, Faerské ostrovy, Luxembursko, Malta, Čierna Hora, Andorra, San Maríno

Zdielať na