Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Inter možno v nedeľu bude mať titul
Zdielať na
Futbal

Inter možno v nedeľu bude mať titul

Zdroj: luiginter/ilustračné

V nedeľu sa v krajine úradujúcich majstrov sveta vo futbale - v Taliansku môže rozhodnúť o držiteľovi majstrovského titulu v Serii A v sezóne 2007/2008.

V nedeľu sa v krajine úradujúcich majstrov sveta vo futbale - v Taliansku môže rozhodnúť o držiteľovi majstrovského titulu v Serii A v sezóne 2007/2008.

Vedúci Inter Miláno privíta v predposlednom 37. kole v nedeľu 11. mája o 15.00 h SELČ na vlastnom trávniku Sienu, ktorej už o nič nejde, pretože sa už dávnejšie medzi elitou zachránila. Ak Milánčania zvíťazia, nič im už nebude stáť v ceste za primátom v najvyššej dlhodobej súťaži a budú tak môcť oslavovať 16. majstrovský titul.

Konkurenčný AS Rím má v porovnaní s Interom o tri body v tabuľke menej (78, resp. 81 bodov), horšiu bilanciu v tohtoročných vzájomných zápasoch ("čierno-modrí" vyhrali v Ríme na Stadio Olimpico 4:1, na San Sire bola remíza 1:1), navyše aj skóre hovorí jednoznačne pre futbalistov z mesta módy (+41, resp. +34).

"Z dvoch posledných stretnutí potrebujeme tri body. Som však presvedčený, že zvíťaziť sa nám podarí už proti Siene a cez víkend tak spečatíme scudetto," uviedol tréner Interu Roberto Mancini. "Inter proti Siene vyhrá, titul si už nenechá ujsť. My sme mali dobrú sezónu, ale zostanú nám asi len oči pre plač. Taký je však futbal," nechal sa počuť zranený kapitán Rimanov Francesco Totti.

Tuhší boj než o titul sa očakáva o 4. priečku tabuľky, zaručujúcu miestenku v nastávajúcom ročníku Ligy majstrov 2008/2009. AC Miláno má pred Fiorentinou jednobodový náskok, cestuje však na horúcu neapolskú pôdu. Spoluhráčom Mareka Hamšíka síce už zdanlivo o nič nejde, no doma budú určite nebezpeční.

"Fialky" to nebudú mať o nič jednoduchšie, doma privítajú zostupom ohrozený tím AC Parma. Šieste Udinese a siedma Sampdoria síce dve kolá pred koncom majú ešte teoretickú šancu na štvrté miesto, ale pravdepodobnejšia sa zdá byť možnosť, že zvedú vzájomný boj o postup do Pohára UEFA.

Na opačnom póle tabuľky je situácia nemenej dramatická. S 30 bodmi v tabuľke posledné Livorno Calcio nastúpi na zápas proti FC Turín s vedomím, že akýkoľvek iný výsledok ako víťazstvo znamená pre nich zostup do Serie B. Domáci môžu navyše mužstvu prezývanému "Torro" spôsobiť pekné komplikácie, veď ani FC Turín (bývalý názov AC Turín) s 37 bodmi nie je ešte definitívne zachránený.

Reggina privíta v priamom súboji o zotrvanie v najvyššej súťaži Empoli. Futbalisti z juhu Talianska majú pred svojím toskánskym konkurentom trojbodový náskok, Empoli však určite nepredá kožu lacno a bude sa snažiť dosiahnúť deviate víťazstvo v lige a dostať sa tak preč z pásma zostupu.

Prítomnosť medzi elitou v budúcom ročníku nemá istú ani Catania, tá však cestuje na ihrisko Juventusu Turín, ktorý sa už z tretieho miesta nemôže pohnúť ani nahor, ani nadol.

Zdielať na