Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Futbalista Duda vydražil hodinky, ktoré vyhral v stávke. TENTO šľachetný čin by ste nečakali
Zdielať na

Futbalista Duda vydražil hodinky, ktoré vyhral v stávke. TENTO šľachetný čin by ste nečakali

SNINA / Úspešný futbalista Ondrej Duda zo Sniny nezabúda na svoje rodisko a rozhodol sa urobiť nádherné gesto. Hoci v stávke so spoluhráčom vyhral cenné hodinky, nenechal si ich. Za peniaze po ich vydražení kúpil sninským hasičom špičkový defibrilátor. Prístroj im teraz odovzdal otec Ondreja Dudu, ktorý je na syna poriadne hrdý.

Talentovaný športovec Ondrej Duda je momentálne najlepším strelcom futbalového klubu Hertha Berlín. Dvadsaťštyriročný futbalista už nemôže do rodného mesta prichádzať tak často akoby možno chcel, no Sninu má v srdci stále. Dokázal to aj tým, že mestu daroval prístroj na záchranu životov. 

Všetko to začalo obyčajnou stávkou medzi Ondrejom a jeho spoluhráčom. Ten mu za osem strelených gólov sľúbil cenné hodinky. Ondrej Duda strelil dokonca o jeden gól viac. "Salomon Kalou je pre Ondra vzor nielen futbalový, ale aj ľudsky. Nakoniec Salomon Kalou dodržal svoje slovo, povedal, že je chlap na správnom mieste a Ondra ráno čakali tie hodinky v šatni," porozprával otec futbalistu Ondrej Duda.  Mladý futbalista ich ale vydražil a za peniaze kúpil špičkový prístroj, ktorý daroval sninským hasičom. 

Darovaný defibrilátor bude umiestnený v priestoroch tejto hasičskej stanice v Snine. "Veľmi pekne ďakujeme za takýto dar, lebo to bude veľkým prínosom, nielen pre Sninčanov ale aj pre ľudí z okolia, lebo hasiči zasahujú v celom regióne," vyjadrila sa primátorka mesta Daniela Galandová.

Bežný človek, ktorý nie je v strese dokáže s týmto prístrojom zachrániť ľudský život, pokiaľ je to ešte v štádiu, že sa to dá. Plnoautomatický defibrilátor je veľmi intuitívny. Stačia len tri kroky pre záchranu pacienta. Prístroj dokáže vyhodnotiť deväťtisíc diagnóz srdca a potrebu podania defibrilačného výboja.
Sninskí hasiči si ho hneď vyskúšali. Prístroj obsahuje aj detské elektródy určené pre malých pacientov v ohrození života. 

Pozrite si reportáž o veľmi mladom ale veľmi talentovanom futbalistovi:

Súvisiace články