Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hviezdny Ronaldo už pozná trest za daňové úniky. Väzenie ho ale obišlo
Zdielať na

Hviezdny Ronaldo už pozná trest za daňové úniky. Väzenie ho ale obišlo

MADRID / Hviezdy futbalista Cristiano Ronaldo už pozná svoj trest za nedovedenie daní z príjmov z reklamy v celkovej hodnote 14,7 milióna eur. Stalo sa tomu tak v rokoch 2011 - 2014. Španielsky súd v utorok rozhodol, že Ronaldo zaplatí pokutu vo výške až 18,8 milióna eur. Okrem toho, ale dostal 23 mesiacov väzenia podmienečne.

Trest za daňové úniky je výsledkom predchádzajúcej dohody s prokuratúrou. Portugalského futbalistu ešte pred dvoma rokmi obvinili, že v rokoch 2011 až 2014 prostredníctvom zahraničných spoločností neodviedol dane z príjmov z reklamy v celkovej hodnote 14,7 milióna eur. Bývalú hviezdu Bieleho baletu obvinili v roku 2017. Ronaldo vtedy odmietol úmyselné krátenie daní, nakoniec mal ale s prokuratúrou uzavrieť dohodu. 

Cristiana Ronalda tak teraz čaká nasledovný trest - zaplatiť pokutu vo výške 18,8 milióna eur a väzenie na 23 mesiacov podmienečne, za mreže sa tak nedostane. 

Útočník Juventusu Turín sa musel na utorkovom pojednávaní zúčastniť osobne, hoci v pondelok večer odohral ligový zápas. Sudcu skôr požiadal o možnosť videokonferencie, tú však zamietli, informuje Teraz.sk  

Sochu španielskej hviezdy Ronalda vymenili. Pozrite sa z akého dôvodu: 

Súvisiace články