Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zostane korupcia Poláka nepotrestaná?
Zdielať na
Futbal

Zostane korupcia Poláka nepotrestaná?

Súd zbavil viny futbalistu Tomáša Bruška a športového riaditeľa ZTS Dubnica Petra Gergelyho. <b>VIDEO: Rozhovor s prezidentom Ivanom Nemečkayom a futbalistom Rolandom Števkom</b>

Kauza ohľadom bývalého reprezentačného futbalového trénera Petra Poláka vyvolala na Slovensku šok.

Peter Polák žiadal údajne od hráča Tomáša Bruška 10 000 dolárov, ktoré mal dostať za jeho prestup do ukrajinského veľkoklubu Dinamo Kyjev. Bruško o tom informoval riaditeľa futbalového klubu Dubnice a ten zase futbalový zväz.

Polák chcel očistiť svoje meno na súde. Aj keď ho nevyhral, nedostal ani trest za korupciu. Má zaplatiť iba súdne trovy vo výške 430 000 Sk a proti verdiktu Okresného súdu v Trenčíne sa odvolal. Kauza teda skončí na krajskom súde.

Slovenský furtbalový zväz kauzu Polák verzus Bruško, Gergely predostrel pred štyrmi rokmi na výkonnom výbore jeho bývalý člen, prezident Dubnice Ivan Nemečkay (na snímke). V týchto dňoch vyjadril s verdiktom súdu spokojnosť.

V tom čase poukázal na divné praktiky vo vtedajšej reprezentačnej dvadsiatke už Roland Števko. Vraj nemal dosť bohatých rodičov nato, aby sa dostal do Emirátov na šampionát.

Je preto na mieste otázka, či by mal takýto tréner pracovať v slovenskom futbale, a to najmä pri mládeži. Dubničania si myslia, že rozhodne nie.

Zdielať na