Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Weiss s Kozákom chválili defenzívu, Vrbovi chýbala streľba
Zdielať na
Futbal

Weiss s Kozákom chválili defenzívu, Vrbovi chýbala streľba

Po sobotňajšom šlágri 24. kola Corgoň ligy 2007/08 MŠK Žilina - Artmedia Petržalka (0:1) <b>Pozrite si VIDEO</b>

Až v treťom vzájomnom súboji v aktuálnej sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/08 dokázali hráči Artmedie Petržalka zvíťaziť nad svojím najväčším a zároveň jediným rivalom v boji o majstrovský titul MŠK Žilina. Zverencom trénera Vladimíra Weissa sa to paradoxne podarilo na súperovej pôde na štadióne pod Dubňom, keď v sobotňajšom šlágri 24. kola CL odchádzali z trávnika po triumfe 1:0.

Predtým rovnakým výsledkom v 2. kole zvíťazil doma úradujúci ligový šampión, ktorý potom v 13. kole získal všetky tri body aj pri svojom "výlete" za bratislavský Starý most.

Pred zaplnenými žilinskými tribúnami to v sobotu nebol oku lahodiaci futbal, čo na pozápasovej tlačovej konferencii priznal aj kouč hostí Vladimír Weiss: "O majstra a o tzv. 'zlaté body' sa hrá predovšetkým na výsledok a tomu sme podriadili aj taktiku. Dali sme pekný rýchly gól, a potom to už bolo o defenzíve a disciplíne. Myslím si, že ešte nikdy sme v lige tak dobre nebránili ako teraz."

Štyridsaťtriročný lodivod mužstva z pravého brehu Dunaja si aj napriek nesmierne dôležitému víťazstvu a faktu, že jeho tím má momentálne na čele tabuľky dvojbodový náskok nemyslí, že to bol kľúčový zápas v boji o titul.

"Dnes sme určite videli dve najlepšie slovenské mužstvá, z ktorých ten šťastnejší, rozumnejší a chytrejší ligu vyhrá. My máme aj po víťazstve nad Žilinou triezve oči. Sezóna je ešte dlhá, o ničom zatiaľ nie je rozhodnuté," skonštatoval V. Weiss.

Domácemu koučovi Pavlovi Vrbovi sa potvrdilo jeho očakávanie, že zápas nebude o šiestich góloch, ale rozhodne ho jeden dôležitý okamih. "Žiaľ, my sme v prvom polčase urobili chybu, na ktorú Artmedia čakala a využila ju. Aj napriek obrovskej snahe sa nám potom nepodarilo prekonať petržalský obranný val pred pokutovým územím a nedokázali sme si vytvoriť stopercentnú príležitosť. Súťaž však pokračuje ďalej, máme pred sebou ešte deväť kôl. Už v dueli na Slovane musíme začať naháňať Artmediu na čele tabuľky a ja verím, že do konca ligy sa nám ju podarí preskočiť," povedal český lodivod a tiež priznal, že jeho mužstvo predovšetkým v druhom polčase nevyužívalo strely zo strednej vzdialenosti:

"Rozprávali sme sa o tom v príprave aj cez prestávku, že pri zhustenej obrane súpera, keď je pred šestnástkou niekedy až osem hráčov, môžu byť takéto pokusy nebezpečné. Ktorákoľvek strela môže byť tečovaná, a potom pre brankára veľmi nepríjemná. Bola chyba, že naši hráči sa
snažili všetky akcie dohrávať až do konca. Streľba zo strednej vzdialenosti a následné dobiehanie a dorážanie odrazených lôpt je jedna zo zbraní, ktoré by sa mali použiť proti zhustenej obrane, no žiaľ, my sme to nerobili."

Jediným strelcom a zároveň najväčším hrdinom sobotňajšieho šlágra pod Dubňom sa stal útočník hostí Juraj Halenár. Aktuálne najlepší strelec Corgoň ligy dokázal už v 11. min profitovať z perfektnej Kozákovej prihrávky za chrbát domácej obrany, rutinérsky si poradil aj s brankárom Kuciakom a zaznamenal tak už svoj 14. presný zásah v tejto sezóne.

Dôležitú robotu pred týmto gólom odviedol ešte na vlastnej polovici defenzívny štít Petržalčanov Karim Guédé, keď pri postrannej čiare vybojoval loptu s Petrom Pekaríkom.

"Karim mi dával loptu a ja som ju posunul hneď Janovi Kozákovi. Ich stopér Vomáčka potom bežal stále so mnou, takže som nemohol byť v postavení mimo hry. Druhý stopér Vidič zostal stáť a ak by to isté urobil aj Vomáčka, bol by som v ofsajde. Po Janovej prihrávke som potom už zostal sám pred brankárom a mohol som porozmýšľať, čo urobím," vysvetlil gólovú situáciu Juraj Halenár.

Jeho spoluhráč a kapitán tímu Ján Kozák chválil po stretnutí predovšetkým defenzívny výkon celého mužstva: "Myslím si, že chlapci vzadu prehrali veľmi málo osobných súbojov a Kamenár tiež pochytal všetko, čo mal. Bol to výborný kolektívny výkon."

Zdielať na