Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Senec potvrdil domácu silu
Zdielať na
Futbal

Senec potvrdil domácu silu

Hoci si Nitrania brúsili zuby, že to Senčanom konečne ukážu v ich domácom prostredí, zámer im nevyšiel. Rozhodca Šipoš vylúčil dokopy až troch hráčov, Nitra dohrávala iba s deviatimi. <b>VIDEO: zaujímavé momenty zápasu </b>

V prvom zápase 24. kola futbalovej Corgoň ligy sa tešili domáci hráči. Podarilo sa im ukázať, že doma majú naozaj silu a hosťujúcim mužstvám nič nedarujú. Zápas však bol zbytočne nervózny, o čom svedčia až tri vylúčenia, pričom Nitrania dohrali oslabení až o dvoch hráčov.

Domácim futbalistom cieľ udržať si dostatočný náskok pred posledným Trenčínom velil naplno bodovať aj s treťou Nitrou. Už v 18. min mohol otvoriť skóre Matej Kováč, ktorý usmerňoval loptu do takmer prázdnej bránky, no v poslednej chvíli jeho pokus vykopol Ďatko.

V 24. min Nitran Štajer zahral priamy kop smerom do vinkľa, no Novota vyrazil jeho strelu na roh. V 26. min hosťujúci Farkaš vysunul Baču, ale ten mieril len do bočnej siete. V 38. min sa mohli opäť radovať domáci, Kuráňovi tentoraz zabránil skórovať brankár Hroššo.

O osude západoslovenského derby rozhodol tesne po návrate z polčasovej prestávky v 48. min Brazílčan Botelho Gaucho, ktorý zužitkoval prihrávku exinteristu Samuela Füzika a prízemnou strelou prekonal bezmocného Hrošša.

Hostia z Nitry napriek nespornej aktivite pôsobili občas až premotivovane, na čo doplatili vylúčeniami českí futbalisti Bača a Vrána. V drese domácich Senčanov ich po červenej karte v 77. min do šatní nútene nasledoval obranca Ľuboš Hanzel. Domáci sa potom dostali do viacerých šancí, no už nemali presnú mušku. Napokon si Senčania pripísali ďalšie dôležité víťazstvo v domácom prostredí.

 

FC Senec - FC Nitra 1:0 (0:0) Gól: 48. Botelho Gaucho, ŽK: 44. Bubenko, 69. Marcin, 78. Füzik, 82. Jelínek, 85. Matej Kováč - 22. Ďatko, 66. Štajer, 69. Vrána, ČK: 77. Ľ. Hanzel - 53. M. Bača, 77. Vrána, rozhodovali: Šipoš - Kubačka, Chládek, 1467 divákov

Zdielať na