Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nitra zvíťazila nad Bystricou
Zdielať na
Futbal

Nitra zvíťazila nad Bystricou

Zdroj: TV JOJ

FC Nitra - Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)

V prvom polčase hráči oboch mužstiev veľa gólových príležitostí nepredviedli. V úvode nepresne namieril domáci Grajciar. Na opačnej strane rovnako pochodil Pečovský. V 14. min poslal loptu spoza pokutového územia Nitran Štajer priamo do rúk brankára hostí Boroša a o tri minúty po centri Banskobystričana Hučka nebezpečne hlavičkoval Ďuriš, Hroššo však stihol s námahou loptu vytlačiť na rohový kop.

V 21. poslal Pančík dlhý center takmer z polovice ihriska až do veľkého vápna Nitry, Velický hlavou na loptu nedočiahol a to bolo v podaní aktérov v prvej polovici zápasu všetko. V úvode druhého polčasu netrafil bránku z 18 metrov Štajer, krátko na to prekonal brankára hostí Bača, no lopta správny smer do bránky nenašla. V 58. min zaútočili hostia. Po Gajdošovej strele sa snažil loptu do siete doraziť Vyskoč, no Hroššo ju so šťastím zachytil.

O päť minút išiel Bačov halfvolej mimo bránky hostí. Tento hráč sa však napokon dočkal, keď po rohovom kope poslal v 71. min loptu hlavou za chrbát brankára hostí Boroša. V 79. mohli Nitrania zvýšiť svoje vedenie, no nájazd Ďatka brankár hostí zlikvidoval. Domáci tak zaznamenali ďalšie víťazstvo a odskočili Trnave v tabuľke už na rozdiel piatich bodov.

Futbal - Corgoň liga - 23. kolo:

FC Nitra - Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)

Gól: 71. M. Bača ŽK: 23. M. Ďuriš, 38. Velický, 82. Štajer, 86. Pančík, 87. Čurgali rozhodovali: Kružliak - Slyško, Sluk, 3200 divákov

Zdielať na