Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Slovan zdolal Dubnicu
Zdielať na
Futbal

Slovan zdolal Dubnicu

Zdroj: slovan.sk

Slovan Bratislava - ZTS Dubnica 3:2 (2:0)

Začiatok duelu bol z oboch strán opatrný, zaujalo iba niekoľko prienikov mladého Sylvestra. Tie sa však skončili nepresným zakončením alebo dobrým zákrokom obrany Dubnice. Prvú vážnejšiu šancu mal až v 31. min Masaryk, ktorý napriahol z 20 m, Perniš s námahou vyrazil na roh. Následný Serranov ďalekonosný pokus z 30 m vyškriabal dubnický gólman na ďalší rohový kop.

V 39. min Mucha zle vybehol proti Seyemu, ten sa dostal k lopte a pokúsil sa jemným lobom loptu dopraviť do siete. Jeho pokus však tesne minul domácu bránku. Na druhej strane sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš. Po hlavičke Serrana sa dostal k lopte Masaryk a otvoril skóre pre Slovan mimoriadne dôležitého duelu - 1:0. O niekoľko min preletela lopta celou päťkou Dubnice, dostal sa k nej osamotený Slovák a pohodlne strelou pod brvno upravil na 2:0.

Bezprostredne po začiatku druhého dejstva sa hosťom podarilo znížiť Kiškom, ktorý po rohu najprv nastrelil jedného zo svojich spoluhráčov, následný pokus však umiestnil presne. V 59. min našiel Slovák Masaryka, ale jeho pokus v páde letel vysoko nad. V 70. min sa k strele dostal Seye, no Mucha bol pozorný. V 79. min zúročil Sylvestr center Mojského a hlavou upravil na 3:1.

Ihneď po rozohratí však Dubničania prenikli pred bránku Slovana a Kiška svojím druhým presným zásahom v zápase znížil na rozdiel jediného gólu - 3:2. V závere sa ešte domáci snažili poistiť víťazstvo, ale pokusy Serrana, či Sylvestra zostali nevyužité.

Futbal - Corgoň liga - 23. kolo:

Slovan Bratislava - ZTS Dubnica 3:2 (2:0) Góly: 40. Masaryk, 43. Slovák, 79. Sylvestr - 46. a 80. Kiška, ŽK: 14. Mojský, 21. Struhár - 39. Nosek, 68. Držík, rozhodujú: Chmura - Ružbarský, Kubica, 2154 divákov

Zdielať na