Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Spartak Trnava dostala nakladačku
Zdielať na
Futbal

Spartak Trnava dostala nakladačku

MFK Ružomberok - Spartak Trnava 4:0 (1:0) <b>Pozrite si VIDEO</b>

Ružomberok už pod vedením nového trénera Ladislava Jurkemika začal aktívne. Už v 4. min vyslal prudkú strelu z 12 m Maslo, Vojáček však preukázal pohotovosť. Potom sa o streľbu pokúšal Kucka, no taktiež neúspešne. V 11. min prízemná strela Novotného skončila na pravej žrdi trnavskej bránky. Hostia sa dostali vážnejšie k slovu až v 21. min.

Barčík ideálne vysunul Ďuriša, ktorého príležitosť zmaril šikovným prekrížením Novotný. Gólový účet stretnutia sa otváral v 30. min. Ďubek našiel centrom na centimeter presne nohu J. Masla, ktorý nedal trnavskému gólmanovi žiadnu šancu - 1:0. O päť min neskôr vyslal ďalekonosnú strelu z 30 m Macko, Vojáček vyrazil hruďou len so šťastím.

V 41. min rozohrali domáci biliard v pokutovom území súpera, na jeho konci bol Kucka, ktorého strelu zblízka vykopol Djurovič z prázdnej bránky. Ružomberčania pokračovali v ofenzívnom snažení aj po prestávke a veľmi úderne. V 47. min poslal Macko do behu Kucku, ktorý z hranice malého vápna obstrelil Vojáčka - 2:0.

Zakrátko nato vyskúšal pozornosť brankára Spartaka hlavou Novotný. Trnava po dlhšom čase pohrozila v 63. min. Vaculík prudko vystrelil, Hajdúch stačil len vyraziť pred seba, Ďurišova dorážka však bránku tesne minula. V 71. min predviedol peknú hlavičku v páde P. Maslo, lopta letela len tesne nad, vzápätí Kuckovu krížnu delovku Vojáček len s námahou vyrazil.

Tretí klinec do trnavskej rakvy zatĺkol v 79. min nádhernou hlavičkou do ľavého horného rohu Sivčevič, ktorý zužitkoval učebnicový center Masla. Triumf domácich zavŕšil dve min pred naplnením riadneho hracieho času opäť Sivčevič. Liptáci, ktorí podali jednoznačne najlepší jarný výkon, tak ukončili dlhú sériu bez domáceho víťazstva trvajúcu ešte od 1. decembra minulého roka.

Futbal - Corgoň liga - 23. kolo:

MFK Ružomberok - Spartak Trnava 4:0 (1:0) Gól: 30. J. Maslo, 47. Kucka, 79. a 88. Sivčevič, ŽK: 39. Laurinc, 60. Ďubek, 67. Sivčevič - 57. Bernáth, 71. Vaculík, 74. V. Pončák, 84. Babacar Niang, ČK: 90. Babacar Niang po 2. ŽK, rozhodovali: Kačenga - T. Somoláni, Brendza, 4435 divákov


Ladislav Jurkemik (tréner Ružomberka): "Zápas sa mi dobre hodnotí, chlapcom musím pogratulovať. Stretnutie zvládli, aj keď nám chýbali šiesti hráči zo základu. Súhlasím s kolegom Mazurom, že až na štyri góly to nebolo. Po druhom góle sa chlapci odviazali a hrali už pokojne. Všetci hráči príkladne bojovali, ukázali futbalové srdce. Víťazstvo nás samozrejme potešilo, ale chlapci si musia uvedomiť, že jedna lastovička ešte leto nerobí."

Josef Mazura (tréner Trnavy): "Mne sa tento zápas hodnotí ťažko. Myslím si, že sme neboli horší až o štyri góly. Tri razy sme inkasovali po individuálnych chybách, to nás zrazilo na kolená. Prehrali sme úplne zaslúžene."

Zdielať na