Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Košice zdolali Senec
Zdielať na
Futbal

Košice zdolali Senec

Zdroj: TV JOJ

MFK Košice - FC Senec 4:0 (2:0)

V Čermeli videli diváci jednoznačný zápas v ktorom suverénne dominoval domáci celok. Košičania boli jasne pánmi na ihrisku a Senčania môžu byť radi, že odišli domov "len" so štvorgólovým prídelom. Mužom zápasu bol nepochybne útočník Ján Novák, ktorý strelil všetky štyri góly. Už v 11. min si nabehol na ideálnu prihrávku Kolbasa a zblízka otvoril skóre. V 22. min z dobrej pozície mieril Bicák pod brvno, ale Novota vyrazil na roh. O chvíľu bol senecký brankár opäť v permanencii po strele Kolbasa k žrdi.

Hostia boli v útoku úplne neškodní, no paradoxne ich prvá strela na bránku mohla znamenať vyrovnanie. V 44. min totiž Kuráň v páde mieril len do brvna a odrazenú loptu Pinte z päťky poslal vedľa. Nedáš - dostaneš opäť platilo. Z rýchleho protiútoku Novák povedľa Novotu pohodlne skóroval. Košičania tak išli do šatní s dvojgólovým náskokom. Hostia po prestávke prestriedali, ale ich nemohúcnosť na trávniku neubudla. Naopak, Košičania si vypracovali šancí na dva zápasy. Defenzíva Senca horela pri každom protiútoku. Najprv Matičova strela išla vedľa, neskôr osamotený Novák z päťky netrafil loptu.

Po hodine hry však išli dvaja domáci na jedného hosťujúceho obrancu, Bicák prihral Novákovi a ten zavŕšil hetrik. O 2 min išiel Bicák opäť sám na Novotu, ale jeho strela skončila na žrdi. V 81. min Viazanko nezištne prihral Novákovi a ten strelou pod brvno pridal štvrtý gól MFK. O ďalšie 2 min mal veľkú príležitosť Kolbas, no nakoniec z toho nič nebolo.

Futbal - Corgoň liga - 23. kolo:

MFK Košice - FC Senec 4:0 (2:0)

Góly: 11. a 45.+, 60. 81. J. Novák, ŽK: 25. Pavol Majerník - 32. Volf, 48. Marcin, rozhodujú: P. Hrčka - D. Hrčka, Rendko, 1250 divákov

Hlasy:
Ján Kozák (MFK Košice):
"Po nešťastnom zápase s Banskou Bystricou sa tentoraz na našu hru dalo pozerať. Strelili sme štyri góly, vypracovali sme si ďalšie príležitosti. Chlapci mali dobrý pohyb, boli aktívni počas celého stretnutia. Ja som spokojný. Neostáva mi nič iné, ako poblahoželať Novákovi k štyrom gólom."

Branislav Kriška (tréner Senca): "Mne ostáva jediné - zagratulovať Košiciam k trom bodom. V zápase zaslúžene zvíťazili. My sme nezačali dobre, veľmi skoro sme dostali lacný gól. Potom sme síce vyrovnali hru, ale v závere prvého polčasu sme nepremenili šancu a opäť sme inkasovali. O zápase bolo v tom momente rozhodnuté. Veľa hráčov podalo podpriemerné výkony. "

Zdielať na