Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Čvirikovi stop na 4 zápasy, Artmedia zaplatí 15 000 Sk
Zdielať na
Futbal

Čvirikovi stop na 4 zápasy, Artmedia zaplatí 15 000 Sk

Zdroj: fcartmedia.sk

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala na svojom pravidelnom zasadnutí v Bratislave obrancu FC Senec Jana Jelínka za vylúčenie v dueli 22. kola Corgoň ligy v Ružomberku zastavením činnosti na jedno majstrovské stretnutie od 24. marca 2008.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala na svojom pravidelnom zasadnutí v Bratislave obrancu FC Senec Jana Jelínka za vylúčenie v dueli 22. kola Corgoň ligy v Ružomberku zastavením činnosti na jedno majstrovské stretnutie od 24. marca 2008.

Okrem neho dostali jednozápasový dištanc za červené karty aj Martin Horúcka (Nové Mesto nad Váhom) a Marek Michalička (Púchov). Trest na tri súboje udelila disciplinárna komisia Zoranovi Novakovičovi (Rakytovce) a Filipovi Húšťavovi (ŠKP Dúbravka).

Za fyzické napadnutie v prerušenej hre v zápase Spartak Trnava - Artmedia Petržalka (21. kolo, 15. marca 2008) má hráč hostí Peter Čvirik zastavenú činnosť na štyri súťažné stretnutia nepodmienečne. "Tento zákrok zostal bez povšimnutia rozhodcu. Na základe vyšetrovania sme prečin odhalili a hráča potrestali," prezradil predseda DK SFZ Štefan Kridla.

Za nešportové správanie na lavičke "naparila" DK zákaz výkonu funkcie v jednom stretnutí trénerovi MFK Košice Jánovi Kozákovi a asistentovi kormidelníka Spartaka Trnava Cyrilovi Stachurovi. "V oboch prípadoch sme skonštatovali, že nedošlo k urážkam, ale iba nešportovému správaniu, ktoré narušilo celkový dojem z duelu," poznamenal Š. Kridla.

Dodal tiež, že "DK SFZ dostala list od hráča SFM Senec Ladislava Tomačeka, v ktorom vysvetľuje nejasnosti okolo odpykania svojho disciplinárneho trestu. Hráč však má trest už vykonaný a môže hrať."

Disciplinárna komisia podmienečne odložila Davidovi Kotrysovi (Banská Bystrica) a Matejovi Nátherovi (Púchov) zvyšok ich trestu (1 súťažné stretnutie) na obdobie troch mesiacov. Naopak, zamietla žiadosť o odpustenie zvyšku dištancu Tomáša Janíčka z Nitry, nakoľko ten bol v poslednom období už viackrát potrestaný za disciplinárne priestupky.

Veľa práce pre DK SFZ pripravili nespratní fanúšikovia vo viacerých dueloch. "Začali sme konanie proti AS Trenčín za hrubé nešportové správanie divákov v stretnutí s FC Nitra. Keďže ide o opakujúce sa previnenie, uložili sme klubu prijať konkrétne opatrenia na zamedzenie podobných priestupkov. Navyše Trenčania musia zabezpečiť stretnutie zástupcov klubu, fanklubu, polície a disciplinárky," povedal Kridla.

Disciplinárna komisia sa zaoberala aj duelom 22. kola Corgoň ligy Slovan Bratislava - Spartak Trnava, pričom voči domácim začala konanie za nedostatočnú usporiadateľskú službu a voči obom klubom za hrubé nešportové správanie priaznivcov. Zároveň pozýva na svoje zasadnutie 3. apríla o 17.00 h štatutárnych zástupcov Slovana a Spartaka.

Tí musia predložiť konkrétne opatrenia prerokované s fanklubmi, ktoré prijali na zamedzenie vzniku obdobných previnení, ako aj doklady o vyrovnaní vzniknutých škôd. Tím MFK Rimavská Sobota sa stal predmetom záujmu DK SFZ za HNS fanúšikov v zápase proti HFC Humenné a proti 1. FC Tatran Prešov a za používanie pyrotechniky fanúšikmi v zápase s MFK Košice "B".

Disciplinárka prerokovala aj prípad násilností v prípravnom stretnutí Artmedia Petržalka - Ferencváros Budapešť. Pokladnica petržalského tímu bude po zaplatení pokuty za nedostatočnú usporiadateľskú službu a porušenie súťažného poriadku ľahšia o 15 000 Sk.

Zdielať na