Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bratislavou tiahli futbaloví ultras
Zdielať na
Futbal

Bratislavou tiahli futbaloví ultras

Futbalové zápasy nebývajú iba o športe - ale aj o výčíňaní fanúšikov. Najmä keď sa stretne bratislavský Slovan s trnavským Spartakom. <b>Fanúšikovia a výpovede: Pavol Brath, riaditeľ KRPZ, Jozef Búranský hovorca Železničnej polície</b>

Futbalové zápasy nebývajú iba o športe - ale aj o výčíňaní fanúšikov. Najmä keď sa stretne bratislavský Slovan s trnavským Spartakom.

Zdá sa, že stále viac ľudí sa už nechodí na štadióny iba pozerať na nádherné futbalové momenty, ale i zovrieť svoje päste. Najmä, keď toho pekného v tunajšom futbale je akosi pomenej.

Tak je to dokonca i dnes - na veľkonočné sviatky. Policajti sú momentálne v Bratislave v plnom nasadení. Po našej metropole sa celý deň pohybuje dav fanúšikov a z niektorých ide strach a hrôza. Na prvý pohľad je zrejmé, že sem neprišli iba kvôli futbalu.

Na zápas Slovana so Spartakom Trnava síce polícia niektorým z nich zabránila ísť, no viacero z tzv. fanúšikov sa na štadión nakoniec predsa dostalo. Rozvášnení dav vo futbalovom chráme naháňal mnohým strach.

Muži zákona však mali celú situáciu pod kontrolou a dochádzalo tak len k menším výtržnostiam. Vy sa môžete pozrieť na zábery z futbalovej "atmosféry" na našom videu.

Bez mimoriadnych udalostí sa zaobišla včerakšia preprava približne 1200 futbalových fanúšikov Spartaku Trnava. Mimoriadny vlak do Trnavy z Bratislavy odišiel približne o 7 minút skôr ako mal plánovaný odchod. "Na stanici Bratislava Nové Mesto museli príslušníci aj so služobnými psami zakročiť proti asi 20-člennej skupine osôb, ktorú spozorovali v koľajisku. Keď zbadali hliadku, dali sa na útek. Policajti pri prehliadke trate nezistili žiadne prekážky," informoval hovorca Železničnej polície Jozef Búranský.

Fanúšikov v 15 vozňoch mimoriadneho vlaku do Trnavy sprevádzalo 150 príslušníkov ŽP, z toho 50 tzv. ťažkoodencov. Niekoľko desiatok policajtov ešte hliadkovalo na trnavskej stanici do odchodu fanúšikov, ktorí odchádzali neskoršími vlakmi na iné smery.

"Z Bratislavy smerom do Brna okolo 23:00 odchádzala asi 50-členná skupina moravských a českých fanúšikov ŠK Slovan Bratislava. Ani počas ich prepravy vlakom nedošlo k narušeniu verejného poriadku, ani k poškodeniu majetku," dodal Búranský.

Zdielať na