Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Škrtel sa chce na konci sezóny vrátiť do Ruska
Zdielať na
Futbal

Škrtel sa chce na konci sezóny vrátiť do Ruska

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Martin Škrtel: "Našou prioritou je kvalifikovať sa aj do budúcej sezóny Ligy majstrov, takže v domácej súťaži musíme skončiť aspoň štvrtí. A na to sa teraz najviac koncentrujeme."

Slovenský reprezentačný obranca Martin Škrtel v službách anglického futbalového veľkoklubu FC Liverpool v rozhovore pre LFC magazín priznal, že na konci aktuálnej sezóny by sa rád vrátil tam, odkiaľ na Anfield Road prišiel - teda do Ruska.

Konkrétne do Moskvy, kde by so svojimi novými spoluhráčmi rád vybehol v stredu 21. mája na trávnik v Lužnikách vo finále Ligy majstrov 20207/08. Dvadsaťtriročný stopér sa v Liverpoole po viac ako dvoch mesiacoch od prestupu zo Zenitu Petrohrad už dostatočne aklimatizoval a "The Reds" pomohol vyradiť v osemfinále LM talianskeho majstra Inter Miláno. Následný žreb potom priradil zverencom trénera Rafaela Beniteza konkurenčný tím z Premier League Arsenal Londýn.

"Bolo by naozaj krásne, keby som sa mohol do Ruska vrátiť takto skoro, špeciálne na finále Ligy majstrov. Dovtedy nás však čaká ešte dlhá cesta. Pozerať takto ďaleko do budúcnosti nie je až taká dobrá myšlienka. Pred štvrťfinále máme v lige ešte niekoľko dôležitých duelov a my sa musíme postarať o to, aby sme v nich zvíťazili," skonštatoval 23-násobný reprezentant SR.

"Nemôžeme čakať, že budeme mať niečo garantované. Pozrite sa na to, čo sa nám stalo proti Barnsley. To je však už našťastie za nami a dúfam, že podobné zaváhania nás už nečakajú. Našou prioritou je kvalifikovať sa aj do budúcej sezóny Ligy majstrov, takže v domácej súťaži musíme skončiť aspoň štvrtí. A na to sa teraz najviac koncentrujeme."

Úspech v osemfinále najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu proti Interu Miláno (v dvojzápase 3:0) aj Škrtelovi ukázal, čoho je Liverpool schopný.

"Inter má veľmi dobrý tím, čo dokázal víťazstvom v Serie A a zároveň tým, že teraz opäť dominuje v domácej súťaži. Zdolali sme ich bez inkasovaného gólu, čo znamená, že v tejto sezóne môžeme ísť v LM veľmi ďaleko," uviedol rodák z Handlovej, ktorému príliš nevyšiel debut v základnej zostave v červenom drese s číslom 37.

V zápase FA Cup-u proti účastníkovi šiestej najvyššej ostrovnej súťaže Havant & Waterlooville síce Liverpool vyhral 5:2, no Slovák sa prezentoval nepopulárnym vlastencom.

"Ja osobne som ani takéhoto súpera rozhodne nepodcenil. Bolo pre mňa prekvapením, že hrali tak dobre. Hoci to nebol môj najlepší zápas, verím tomu, že odvtedy som fanúšikom dokázal svoje kvality."

Zdielať na