Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trestné stíhanie v prípade smrti futbalistu Halenára zastavili
Zdielať na

Trestné stíhanie v prípade smrti futbalistu Halenára zastavili

BRATISLAVA / Vyšetrovanie smrti futbalistu Juraja Halenára ukončili a zastavili trestné stíhanie pre nedbanlivostný prečin usmrtenia. Skutok sa podľa polície totiž nestal. Televízii JOJ informáciu potvrdila jej hovorkyňa Veronika Slamková.

"Po vykonaní všetkých procesných úkonov a znaleckých skúmaní poverený príslušník v danej veci rozhodol a trestné stíhanie zastavil. Viac informácií poskytovať nebudeme," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Veronika Slamková. Na rozhodnutie v tejto veci sa čakalo dlho aj s ohľadom na najbližšiu rodinu futbalistu. 

Prokuratúra v stanovisku uviedla, že na mieste bola zaistená aj zbraň. "Je možné potvrdiť, že na mieste činu bola zaistená zbraň (kuchynský nôž," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Michal Šúrek.  

Telo Juraja Halenára našli na konci júna vo Vrakunskom lesíku v Bratislave. Futbalista bol v tom čase nezvestný už dva dni. Polícia najskôr jeho identitu potvrdiť nechcela. 

Rodený Trnavčan začínal s futbalom v trnavskej Lokomotíve. Tie najväčšie úspechy zažíval v Bratislave. Prvý ligový gól strelil v drese Interu Bratislava. "Bol veľmi ambiciózny, chcel na sebe tvrdo pracovať. Nemal problém s tréningami, s prístupom. Nechal si poradiť a tým pádom jeho výkonnosť stúpala," povedal krátko po jeho smrti bývalý tréner Interu Bratislava Karol Brezík. 

Po Róbertovi Semeníkovi je druhým hráčom, ktorý v slovenskej futbalovej lige dosiahol hranicu 100 gólov. Celkovo ich nastrieľal 125. Majstrovské tituly získal s Artmediou Petržalka aj so Slovanom Bratislava. "Najlepší strelec v histórii samostatnej slovenskej ligy strávil v Slovane Bratislava sedem úspešných rokov, počas ktorých prispel k štyrom majstrovským titulom i trom víťazstvám v Slovenskom pohári," uvádza sa v stanovisku Slovanu Bratislava.

Súvisiace články