Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bača je po skolabovaní a následnej infúzii v poriadku
Zdielať na
Futbal

Bača je po skolabovaní a následnej infúzii v poriadku

Zdroj: profutbal.sk

Martin Bača: "Lekári povedali, že išlo o alergicko-astmatickú reakciu, diagnostikovali mi upchaté priedušky. Dostal som infúziu a po sérii vyšetrení ma v sobotu neskoro večer prepustili domov. Som už v poriadku a cítim sa fajn."

Českého futbalistu a hráča FC Nitra Martina Baču (nar. 30. 9. 1985), ktorý musel v 61. min sobotňajšieho domáceho zápasu 21. kola Corgoň ligy proti MFK Košice (1:0) striedať pre nevoľnosť, prepustili ešte v ten večer zo zdravotníckeho zariadenia.

Ako je známe, 22-ročného podhrotového útočníka previezla sanitka do Fakultnej nemocnice v Nitre po tom, čo hráč krátko skolaboval v útrobách štadióna pod Zoborom. "Lekári povedali, že išlo o alergicko-astmatickú reakciu, diagnostikovali mi upchaté priedušky. Dostal som infúziu a po sérii vyšetrení ma ešte v sobotu neskoro večer prepustili domov. Som už v poriadku a cítim sa fajn," cituje slová Martina Baču internetová stránka nitrianskeho klubu.

Keďže zverenci kormidelníka Pavla Hapala mali v nedeľu voľno (okrem hráčov, ktorí boli k dispozícii B-tímu), odcestovala česká zimná akvizícia Nitry domov a trénerovi by sa mala hlásiť v pondelok popoludní.

S vysokým českým útočníkom, ktorý prišiel do Nitry na polročné hosťovanie z FC Tescoma Zlín, to však v sobotu nevyzeralo veľmi dobre. Hoci na prvý pohľad nič nenasvedčovalo tomu, že by musel odísť z trávnika z vážneho dôvodu.

V útrobách štadióna však náhle skolaboval a nitriansky lekár Alexander Poprac mu musel poskytnúť základnú prvú pomoc: "Keď odchádzal do kabíny povedal, že mu je zle. Ja som ho zobral okolo pása, potom sa mu podlomili nohy a mal som čo robiť, aby som ho sám položil na nosidlá. Čiastočne sa mu spomalil pulz, a preto som zavolal rýchlu zdravotnícku pomoc."

Po príchode lekár skonštatoval chvíľkové nedokrvenie, pravdepodobne z toho, že Martin Bača je alergik. Už vtedy pripustili lekári v jeho prípade možnosť, že sa mu zrejme zúžili priedušníky, takže bol nedokrvený. Po zákroku sa futbalista prebral a odvezli ho na oddelenie urgentnej medicíny Fakultnej nemocnice v Nitre.

Spomenutá udalosť je však prekvapujúcejšia o to viac, že práve Bača patril počas januárového sústredenia v českom meste Břeclav k tým hráčom, ktorí dosiahli najlepšie výsledky v testoch zameraných na srdcovú činnosť.

Zdielať na