Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kozák prezradil nomináciu na dvojzápas. Vracia sa aj zranený Weiss
Zdielať na

Kozák prezradil nomináciu na dvojzápas. Vracia sa aj zranený Weiss

BRATISLAVA / Tréner našej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v pondelok oznámil nomináciu na dvojzápas s Dánskom a Ukrajinou. Ten prvý bude prípravný a odohráme ho 5.septembra v Trnave, tým druhým vstúpime o štyri dni neskôr v meste Ľvov do Ligy národov.

Kozákova nominácia je dvadsaťštyričlenná, z našej ligy je v nej trio hráčov, ostatní sú legionári. Náš kormidelník priznal, že tvoriť ju skraja novej sezóny je náročné. "Niektorí prestúpili, niektorí nehrávajú pravidelne," priznal. 


V kádri nechýba kapitán Martin Škrtel, ani režisér našej hry Marek Hamšík. V lete bol na spadnutie jeho odchod do Číny, ale napokon zostal v Neapole. "Ja si myslím, že správne vyhodnotil situáciu. Tam je doma, tam si ho ľudia vážia," vyjadril sa k Hamšíkovmu rozhodnutiu Kozák. 

Dres ale zmenil iný stabilný člen Kozákovej základnej jedenástky. Hrotový útočník Adam Nemec. Z Dinama Bukurešť prestúpil do cyperského tímu FC Pafos.

Vladimír Weiss hral za reprezentáciu naposledy 8. októbra minulého roka v kvalifikácii proti Malte. Potom si vážne zranil koleno, ale už je fit a Ján Kozák s hráčom katarskej Al-Gharafy počíta. "Ja som rád, že je v poriadku. V posledných troch zápasoch dal dva góly, odohral celú minutáž," poznamenal tréner Kozák. 

Medzi nominovanými nechýba ani pravý obranca Peter Pekarík, ten má ale problémy s kolenom. " Na konci týždňa sa s ním spojíme. Zistíme ako je na tom, čo chce. Potom budeme kontaktovať jeho klub a urobíme spoločný záver," dodal na záver Ján Kozák. 

Súvisiace články